Aanhouding benzinedieven

harmelen • Twee personen zijn maandagnacht in Harmelen aangehouden omdat ze benzine zouden hebben overgetankt uit een ander voertuig. Tijdens een surveillance op een industrieterrein roken agenten een sterke diesellucht. Al snel troffen ze een voertuig met de twee verdachten aan en goederen om brandstof over te pompen. Na controle in de politiesystemen bleek dat het voertuig eerder betrokken was geweest bij benzinediefstallen door het land. Daarop is het duo aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak.


Zorgen over verkoop huurwoningen 

kamerik • Het CDA en de ChristenUnie/SGP maken zich zorgen over de voorgenomen verkoop van 28 huurwoningen in De Cope in Kamerik. Het woon-zorgcomplex biedt geboren en getogen Kamerikers de mogelijkheid om op hoge leeftijd in hun dorp te blijven wonen.   

De Cope, eigendom van woningcorporatie Habion, bestaat uit huurwoningen in de sociale en vrije sector en koopwoningen voor senioren. Daarnaast is in het complex een dagvoorziening, kantoorruimte voor het wijkteam van de thuiszorg en een recreatiezaal gevestigd. Bij woningtoewijzing hebben Kamerikers met een zorg, medische of sociale indicatie voorrang. Dat is destijds zo vastgelegd bij de verkoop van de grond door de gemeente.
Door het voorgenomen besluit van eigenaar Habion om de huurwoningen voor verkoop aan te bieden, bestaat op termijn de kans dat er voor ouderen geen mogelijkheid meer is om ruimte in het complex te huren. "Dan hebben we het vooral over ouderen met een kleine portemonnee", stelt CDA-raadslid John Boere. Hij wil van het college horen of er voldoende seniorenwoningen voor deze groep senioren beschikbaar blijft in Kamerik.


Verzoek om stoomfluit terug te plaatsen

woerden • Een inwoner van Woerden heeft het college verzocht de stoomfluit op het Defensie-eiland in ere te herstellen. De fluit klonk in het verleden om 12.00 uur vanaf de wasserij, als melding voor de middagpauze 

De stoomfluit, die op het ketelhuis stond, was in heel Woerden te horen. "Iedereen zonder horloge in de stad hield er rekening mee", zo weet Peter van der Horst van Stichts-Hollandse Historische Vereniging (SHHV) te vertellen. "Kinderen moesten met de stoomfluit naar huis en voor boeren was het een signaal dat thuis de warme hap klaar stond." Het is niet de eerste keer dat iemand verzoekt om de stoomfluit terug te plaatsen. Al in 2005, kort nadat de gemeente Woerden het eiland aankocht, kwamen er soortgelijke verzoeken binnen. Oud-raadslid Johan Arendshorst vroeg het college in 2018 om te kijken naar mogelijkheden om de fluit terug te plaatsen.