Langdurige klachten na corona

woerden • Kwadraad Maatschappelijk Werk Woerden biedt vanaf dinsdag 14 december vanaf 09.30 uur de training hoe om te gaan met langdurige klachten na corona. Een deel van de coronapatiënten herstelt maar langzaam na de ziekte. Ze hebben klachten als vermoeidheid, spierpijn, vergeetachtigheid en een slechte conditie. Tijdens zes bijeenkomsten op de locatie van Kwadraad aan de Derkinderenstraat 32 leren deelnemers hoe daarmee om te gaan. Aanmelden kan via: 088-9004000 of via www.kwadraad.nl.


Omar Putzu bij 'Muziekgasten'

woerden • Omar Putzu is woensdag 8 december te gast bij het RPL-programma 'Muziekgasten'. Tussen 21.00 en 22.00 uur vertelt hij meer over zijn muzieksmaak. Ook worden zijn favoriete nummers gedraaid. De uitzending is ook terug te luisteren via de website van RPL: radio en dan uitzending gemist. Omdat RPL in december 50 jaar bestaat, zullen de muziekgasten van december de eigen medewerkers zijn. Omar Putzu presenteert wekelijks op donderdagavond regiosport bij RPL radio tussen 19.00 en 20.00 uur. 


Lionsclub zamelt koffiepunten in

woerden • Lionsclub Woerden Castellum Laurum gaat in december weer DE-waardepunten inzamelen voor Voedselbank Woerden. Voor elke 500 waardepunten krijgt de voedselbank een pak koffie. Het inleveren van waardepunten (bij voorkeur geteld) kan op de volgende adressen: Jumbo Molenvliet, Snel en Polanen en Tournoysveld en in het centrum bij Bakkerij Van Maanen. In Harmelen kan het bij Plus Van Velzen, in Kamerik bij Plus Tomijn en in Zegveld bij Coop Bremmer. Vorig jaar kon de lionsclub na de actie 1.752 pakken koffie overhandigen aan Voedselbank Woerden.


Saar Spanjaard nieuwe bestuurder GroenWest

woerden • Saar Spanjaard is per 1 december de nieuwe directeur-bestuurder van woningcorporatie GroenWest. Vanaf 1 januari 2022 gaat zij de fusiecorporatie van GroenWest (Woerden) en Provides (IJsselstein) leiden. 

Zij volgt Theo Stubbé op die, na het vertrek van Karin Verdooren in maart 2021, de ingezette fusie heeft begeleid. Met haar benoeming kan de verdere ontwikkeling van de fusiecorporatie voortvarend voortgezet worden. Spanjaard was tot voor kort directeur Woonservice bij Staedion in Den Haag en algemeen directeur bij Avres (werk- leerbedrijf) waar zij de fusie begeleidde. De nieuwe fusiecorporatie moet in haar ogen een corporatie worden die naast de bewoners komt te staan: “We willen het goede behouden en samen sterker worden. Samen gaan we bouwen aan een nog mooiere organisatie die het beste van beide corporaties samenbrengt en dicht bij de bewoners staat.” Door de samenwerking ontstaan volgens de fusiecorporatie extra mogelijkheden op het gebied van nieuwbouw, betaalbaarheid en dienstverlening.