Plusbus zoekt begeleiders

woerden • De Plusbus in Woerden zoekt vrijwilligers die mee willen om minder mobiele ouderen te begeleiden. Ook is er plek voor nieuwe deelnemers. 

De Plusbus brengt hen naar winkelcentrum Molenvliet om boodschappen te doen. Vrijwilligers helpen de ouderen en drinken na afloop een kopje koffie met ze. Shauna is sinds een paar jaar vrijwilliger en gaat één keer in de maand mee met de Plusbus. Dat is niet zo vaak, "maar onder het mom ‘alle kleine beetjes helpen' was de hulp van harte welkom", zegt ze. "Je realiseert je eigenlijk niet hoeveel zoiets ogenschijnlijk ‘kleins' kan betekenen voor een ander." Shauna heeft haar goede vriendin Minoe overgehaald om ook vrijwilliger te worden. Ze gaat binnenkort voor het eerst mee met de Plusbus om te ervaren hoe het is. "Shauna vertelde me al langere tijd regelmatig de leukste verhalen over wat ze had meegemaakt met de Plusbus. Het maakte me nieuwsgierig, maar helaas reed de bus lange tijd niet door corona. Nu ga ik binnenkort eindelijk een keertje meemaken hoe het is."

Wie eveneens wil helpen, kan contact opnemen met de Plusbus via: 0348-421101 of e-mail: info@hartvoorwoerden.nl.


Sinterklaasliedjes 

woerden • Beiaardier Henk Verhoef speelt zaterdag 4 december tijdens de streekmarkt op het Kerkplein in Woerden van 13.15 tot 14.15 uur Sinterklaasliedjes op het carillon van de Petruskerk. Meer informatie is verkrijgbaar bij Stichting Carillon, via: carillonwoerden@gmail.com.