Becht kandidaat-wethouder D66

woerden • George Becht is opnieuw de wethouderskandidaat voor D66 in Woerden. Dat heeft de partij donderdag bekendgemaakt.

Becht is al bijna veertien jaar actief binnen de Woerdense politiek. De afgelopen vier jaar was hij wethouder namens zijn partij. Voor de komende raadsperiode is Becht opnieuw beschikbaar voor de wethoudersfunctie. Lijsttrekker Birgitte van Hoesel van D66 is daar blij mee. “Binnen een gemeentebestuur is continuïteit van belang. De afgelopen periode heeft hij in samenwerking met diverse partners in Woerden onder andere op het gebied van cultuur, onderwijs en arbeidsmarkt mooie resultaten bereikt. Zo is de Technohub gerealiseerd waarin scholen en werkgevers intensief samenwerken en is er een concrete ontwikkelagenda voor cultureel Woerden. Deze en andere door hem in gang gezette zaken vragen ook de komende vier jaar een vervolg. Ik vind het fijn dat hij zijn visie op de Woerdense samenleving, zijn ervaring en netwerk daar voor wil inzetten.”


Bekende en nieuwe namen op lijst VVD

woerden • In de top 10 van de kandidatenlijst van de Woerdense VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar staan enkele bekende én nieuwe namen. De lijst is dinsdagavond door de leden vastgesteld.  

De top drie bestaat met de al eerder gekozen lijsttrekker Florian van Hout (22) en raadsleden Simone Onrust (43) en Florian Bos (33) uit bekende gezichten. Ook de nummer vier Hans Tuit (61) is als commissielid al verbonden aan de huidige fractie. 

Aanstormende talent

Op plek vijf staat Iris Stins (28) die nieuw is in de politiek. De plekken zes, zeven, acht en negen worden bezet door respectievelijk Maarten Tuit (33), Stephen Slager (26), Geoffrey Kuppens (44) en Rina Mulder (54). De top 10 wordt gecompleteerd door Jurgen Huisman die met zijn 19 jaar kan worden gezien als het jonge aanstormende talent van de Woerdense VVD. De afgelopen twee jaar heeft hij de fractie ondersteund als fractiemedewerker.

Lijstduwers zijn Stefan van Hameren, oud-fractievoorzitter van de VVD in Woerden, Fons van Rooij, oud-hoofdbestuurslid van de landelijke VVD en Hans Konings, onder meer oud-Statenlid.

Trots

Lijsttrekker Florian van Hout is trots op het team. “Op onze lijst staan ervaren politici en nieuw talent. Mensen uit Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld, jong en ouder, met verschillende achtergronden. Maar allemaal met goede ideeën om onze stad en dorpen vrijer en veiliger te maken, voor een Woerden dat werkt voor inwoners en ondernemers. Ik kan niet wachten om samen met dit team aan de slag te gaan, eerst in de campagne en daarna in de raad!”