• Gerechten van restaurant El Rey.
• Gerechten van restaurant El Rey. Foto: aangeleverd

Bijzondere nominatie voor Woerdens restaurant El Rey

Algemeen

WOERDEN • Café-restaurant El Rey in Woerden is genomineerd voor de landelijke Thuisbezorgd Award. 

Deze prijs wordt sinds 2015 jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die bij het bezorgplatform zijn aangesloten. Er zijn awards te winnen in verschillende regionale en landelijke categorieën. El Rey is het eerste Woerdens bedrijf ooit dat kans maakt om te winnen in een van die landelijke categorieën. Samen met negen andere bedrijven wordt gestreden om de award voor beste Gamechanger, een categorie die alleen openstaat voor bedrijven die op een of meerdere manieren op een unieke manier invulling geven aan het bezorgen van gerechten.

Zonder concessies
Met Soulfood Delivery laat El Rey volgens de jury zien dat je als restaurant op een volwaardige manier een menu kunt vertalen naar een bezorgservice, zonder concessies te doen aan service en kwaliteit. Het is daarmee aangetoond dat er voor restaurants en gasten veel meer uit bezorging te halen is dan alleen pizza, patat en sushi. El Rey levert het merendeel van haar restaurantmenu warm, tijdig en met smaak en kwaliteit in Woerdense regio.

In de tweede plaats is de nominatie verkregen vanwege de ver doorgevoerde keuze van El Rey om haar bezorgservice een zo klein mogelijke impact te laten hebben op het milieu. Dit door de keuze voor louter het gebruik van gerecycled materiaal dat in zijn geheel weer recyclebaar of te composteren is. Voor iedere bezorging wordt daarnaast gedoneerd aan Just Diggit, een project om de planeet te vergroenen tegen opwarming.

Vegan opties
Als derde overweging voor de nominatie is er het feit dat El Rey een breed aanbod heeft van vega en vegan opties in het bezorgmenu en deze ook prominent op de eerste plaats heeft staan. Een keuze die voorzichtig in de grotere steden een beetje zichtbaar wordt. Maar El Rey is hiermee echt onderscheidend en frontrunner op dit gebied en zeker in bezorgland.

Verder heeft El Rey een doorlopende samenwerking is met Voedselbank Woerden, met het Solidari-sparen programma. Bestellers sparen bij iedere 25 euro aan bezorging een Solidari-sparen sticker. Met een volle spaarkaart van vijf stickers doneert El Rey aan de Voedselbank een anonieme waardebon zodat cliënten daarmee een keer bij El Rey kunnen bestellen.

Nu de nominatie en feit is, is het aan het publiek om een keuze te maken wie de daadwerkelijke winnaars worden. Stemmen kan online via www.thuisbezorgd.nl/awards/2021/nl/awards.