Vertrek Van Hussen

woerden • Sportlust ’46 kan volgend seizoen geen beroep meer doen op Christiaan van Hussen. De middenvelder vertrekt in de zomer naar Sparta Nijkerk, ook uitkomende in de derde divisie. Van Hussen is dit seizoen een vaste waarde bij de roodhemden. Hiervoor kwam hij uit voor onder andere SV Houten, USV Hercules, IJsselmeervogels, FC Lienden en DVS ’31.


Wandelgroep voor mensen met een beperking

woerden • AV Clytoneus start in Woerden met een wandelgroep voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Onder leiding van twee ervaren trainers/begeleiders gaat de groep elke donderdagochtend om 10.00 uur op pad. Deelnemers kunnen op hun eigen niveau en tempo meedoen. AV Clytoneus deed in het recente verleden al de nodige ervaring op. Wie eens wil kennismaken, kan langskomen. De wandeling is op de atletiekbaan op sportpark Cromwijck (Waardsebaan 29). Meer informatie: 0348-508292 (Antonio) of 0348-418282 (Gerard Veelenturf).  


Siveo wint oefenpotje

zegveld • Siveo oefende zaterdag tegen derdeklasser Nieuwkoop en wist de wedstrijd met 2-0 te winnen. Daarmee zetten de geel-blauwen de positieve reeks in de competitie voort.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Martien Hendriks ontspon zich een gelijkopgaand duel. De eerste kansen waren voor Siveo, maar zowel Gerwin Verlaan als Sjoerd Blonk misten de 'finishing touch'. Vervolgens was Nieuwkoop dicht bij de openingsgoal. De gasten faalden evenzeer in de afronding. Omdat ook een kopbal van Ricardo Würsten over de deklat scheerde, bleef het tot aan de rust 0-0. 

Boogbal

Na de pauze was het wel snel raak. De ingevallen Luuk Blonk speelde zich handig vrij en liet de keeper met een fraaie boogbal kansloos: 1-0. Binnen het kwartier kwam er voor de geel-blauwen zelfs een doeltreffend vervolg toen de opgekomen Marnix Hoogendoorn eerst nog koppend strandde, maar vervolgens de terugkaatsende bal kon binnentikken: 2-0. Er leek zelfs even meer in te zitten, maar Siveo wist niet meer te scoren. Doelman Erik Streng van Siveo moest in het laatste deel van de wedstrijd een paar keer handelend optreden, maar wist zijn doel schoon te houden. 


Maandagmiddag wandelmiddag

woerden • Vanaf Inloophuis 'Leven met kanker' aan de Wilhelminaweg 12 in Woerden gaat iedere maandagmiddag om 13.30 uur een groepje op pad om een uur te wandelen. Dit gebeurt onder leiding van Antonio del Rosario. Na afloop staat er in het inloophuis een kopje koffie of thee klaar voor de deelnemers. De wandeling is net als de andere activiteiten van het inloophuis bedoeld voor iedereen die te maken heeft met kanker. Vooraf aanmelden is niet nodig.