Drie ‘Zoete Zaterdagen’ in binnenstad

woerden • Om het winkelen in Woerden nog gezelliger te maken, organiseert het BIZ Stadshart met de gemeente drie ‘Zoete Zaterdagen’ in december.  

Door de binnenstad sfeervol aan te kleden en vertier aan te bieden aan bezoekers, hopen beide partijen meer publiek naar Woerden te halen en zo de lokale ondernemers een hart onder de riem steken in deze moeilijke periode. Tijdens de eerste 'Zoete Zaterdag' (afgelopen zaterdag) liepen er lenige acrobaat roetveegpieten in de binnenstad en werden er suikerspinnen uitgedeeld.

Kersttreintje

Op zaterdag 11 december speelt een Charles Dickens orkest zoete kerstliedjes en rijdt er een kersttreintje rond voor de allerkleinsten. In het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 december wordt afgesloten met zingende Charles Dickens artiesten en wordt er weer wat lekkers uitgedeeld. Al het vertier op deze dagen vindt plaats tussen 12.00 en 16.00 uur. Dit alles passend binnen de huidige coronamaatregelen. Wie de auto in één van de parkeergarages zet, parkeert het eerste uur gratis.


Volkskerstzang geannuleerd

woerden • De Volkskerstzang in de Bonaventurakerk in Woerden gaat niet door. Het organiserende comité heeft besloten het evenement te annuleren vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. De Volkskerstzang zou op zondag 19 december worden gehouden in de kerk. 


Olievlek bij De Greft

woerden • Bij watersportverening De Greft in Woerden is maandag in de haven een olievlek aangetroffen. Dat meldt hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. 

Er zijn oliebooms ingezet om de olievlek op z'n plek te houden. Daarnaast zijn er absorptiemiddelen aangebracht. Deze blijven een aantal dagen in het water liggen. De verwachting is dat de olievlek dan opgeruimd is. Het waterschap laat weten dat er in de directe omgeving van de haven mogelijk een lichte oliegeur te ruiken is, maar dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. Na onderzoek heeft het waterschap de oorzaak van de olievlek niet kunnen achterhalen. 


Streep door kerstontbijt zzp'ers

harmelen • Het jaarlijkse kerstontbijt voor zzp'ers van ZOOOM ZZP Collectief dat vrijdag in de Kloosterhoeve in Harmelen zou plaatsvinden, gaat niet door. Dit vanwege de verscherpte coronamaatregelen. De overheid adviseert om zoveel mogelijk thuis te werken, niet noodzakelijke bijeenkomsten uit te stellen of niet door te laten.