Van der Wind lijsttrekker CU-SGP

woerden • Daphne van der Wind is lijsttrekker namens de ChristenUnie-SGP in Woerden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. 

De 30-jarige Van der Wind (CU) is geboren en getogen in Kamerik en sinds 7 jaar woonachtig in Woerden. Sinds 2018 is zij raadslid. "Ik ben vereerd en tegelijkertijd ook dankbaar dat ik het vertrouwen heb gekregen als lijsttrekker", zegt ze. "Ik zie uit naar de volgende periode om ons samen met de andere kandidaten hard te maken voor een Woerden waar we oog hebben voor elkaar." Eric de Jonge (SGP) volgt als nummer twee op de kandidatenlijst. Hij is inmiddels tien jaar betrokken bij de fractie. De Jonge richt zich vooral op mobiliteit en economie. "Ik vind het belangrijk dat wanneer er meer huizen worden gebouwd, er ook een goede ontsluiting voor het verkeer is." Nummer drie op de lijst is Lia Noorthoek. 


Nieuwe dirigent 

woerden • Maarten van der Bijl is de nieuwe dirigent van Vocaal Ensemble Voces Lauri. Hij neemt de baton over van André Vis die na tien jaar afscheid heeft genomen van het koor. Van der Bijl is een veelzijdig en ervaren musicus: hij is als dirigent aan diverse kamerkoren verbonden en cantor-organist in de Geertekerk in Utrecht. Vis nam op 17 oktober al afscheid van Vocaal Ensemble Voces Lauri. In zijn tijd als dirigent liet hij het koor muziek uit verschillende stijlperioden zingen. Vocaal Ensemble Voces Lauri (vroeger bekend als het Woerdens Vocaal Ensemble) gaf ook veel uitvoeringen, onder andere in de Andreaskerk in Rome. In het nieuwe jaar gaat Vocaal Ensemble Voces Lauri werken aan een nieuw programma, een project dat het lijden van Christus als thema heeft en dat uitgevoerd zal worden in de passietijd. De repetities vinden plaats op de woensdagavond in de Pauluskerk in Breukelen. Wie zich aan wil sluiten bij het koor, kan mailen naar: cae.vanloenhoud@gmail.com.