D66 presenteert verkiezingsprogramma

woerden • D66 Woerden heeft het verkiezingsprogramma 2022-2026 voor de gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. 'Voor kleurrijk leven' is de titel. 

De partij zegt belangrijke thema’s als wonen, werken en leren te willen verbinden om zo meer kleur te brengen aan het leven. Ook zet D66 in op goed wonen, met de nadruk op versnelling van de uitvoering van bouwprojecten. Tevens wil D66 meer groen in de wijken. 

Energieopwekking

Verder gaat de partij zich 'met hart en ziel' inzetten voor het klimaat. Voordelen van de energieopwekking moeten naar inwoners gaan. Het gebruik van fiets en openbaar vervoer moet worden gestimuleerd. Voor kinderen vindt D66 het belangrijk dat zij een kansrijke start krijgen en zij kiest voor een meer individuele aanpak om mensen te helpen op hun weg naar economische zelfstandigheid. Cultuur ziet D66 als bindmiddel in de samenleving en sporten moet mogelijk zijn voor iedereen.

Het verkiezingsprogramma is geschreven door de programmacommisie van D66 Woerden. De commissie heeft met een enquête inbreng van inwoners en van leden gevraagd. Het programma is te downloaden via de website van de partij.

q www.woerden.d66.nl