Kerstviering voor eenzamen

woerden • Speciaal voor eenzamen is er in de Petruskerk in Woerden op Tweede Kerstdag (zondag 26 december) vanaf 14.00 uur een kerstviering. Gasten kunnen elkaar ontmoeten en genieten van muziek en het kerstverhaal dat wordt voorgelezen. Na afloop is er voor de gasten een kom soep met een broodje (verzorgd door de HALL). Bij de uitgang staat er voor de gasten een verrassing klaar. De kerstbijeenkomst, een initiatief van Team Koffiekerk en Nieuw Hart, is bedoeld voor mensen die het tijdens de kerstdagen moeilijk hebben. In de kerk is ruimte voor maximaal 125 personen. Zo kan iedereen zich aan de anderhalve meter afstand houden. De viering is mogelijk dankzij diverse sponsoren. Aanmelden kan per e-mail: janine@nieuwhart.live of via website www.nieuwhart.live/actueel/kerst-2021. Appen is ook mogelijk op het nummer: 06-19013463.


'Kerstwens Woerden'

woerden • De jaarlijkse actie 'Kerstwens Woerden' is weer gestart. Bij Betrokken Ondernemers Woerden stromen de wensen al binnen en dat vinden ze bij de organisatie niet zo verwonderlijk in een jaar waarin nog altijd niets vanzelfsprekends was en is. Wie een wens heeft voor iemand die het verdient om de aandacht te krijgen, kan deze indienen via: www.kerstwenswoerden.nl. Betrokken Ondernemers Woerden bepaalt welke wensen vervuld kunnen worden.


Kerstnachtdiensten

woerden • De Kerstnachtdienst in de Petruskerk in Woerden zal op vrijdagavond 24 december om 21.30 uur online via het YouTube-kanaal van Hervormd Woerden worden uitgezonden. 

Bij de dienst kunnen vanwege de coronamaatregelen geen bezoekers live aanwezig zijn. De dienst wordt geleid door ds. G.J. Robbemond en het thema is: ‘Blijven omzien naar elkaar'. Koor Encore uit Kockengen zal de dienst muzikaal omlijsten. 

De Kerstnachtdienst die door de ZIN- dienstcommissie in de Kruiskerk gehouden wordt gaat wel door. Spreker is Michel Koekkoek en het thema is: 'Reünie': Hoofdpersonen uit het kerstverhaal hebben een 'reünie'. De band in deze kerstnacht is Relion uit Nieuwkoop. De dienst begint om 21.30 uur en is via livestream te volgen: www.jongwoerden.nl/livestream. Er wordt tijdens beide diensten gecollecteerd. Dit voor hulp aan vluchtelingen die zich in vluchtelingenkampen in Griekenland bevinden. Een gift overmaken kan naar: Cie. Kerstnachtdiensten (NL81 RABO 0341 9067 19), onder vermelding van Kerk in Actie Hulp Griekenland. Het is ook mogelijk om een gift via het banknummer van de kerkrentmeester van de Gereformeerde of Hervormde Kerk over te maken. De Kerstnachtdienst voor de kinderen die jaarlijks op kerstavond in de Maranathakerk gehouden wordt gaat in verband met de maatregelen omtrent corona niet door.