• Overhandiging van de cheque.
• Overhandiging van de cheque. Foto: aangeleverd

Cheque voor Voedselbank Woerden om klanten iets extra’s te geven met Kerst

Algemeen

WOERDEN • Voedselbank Woerden ontving vrijdag een cheque van 5.000 euro van de Stichting Annie. Het geld is bedoeld om klanten van de voedselbank wat extra’s te geven. 

Bestuurslid Tonco Roest Crollius overhandigde namens Stichting Annie de cheque aan Annemarie Hek, de kersverse penningmeester van Voedselbank Woerden. Hij vertelde dat de stichting de voedselbank een warm hart toedraagt. “De pandemie laat zien hoe hard de lokale voedselbank nodig is, vooral ook voor de kinderen in gezinnen die rond het minimum rond moeten komen.” 

Erwtensoep
Al eerder werd rond de Woerdense Koeiemart een grote hoeveelheid erwtensoep bij de voedselbank afgeleverd. Die is blij met alle steun. “Het zijn zware tijden deze winter voor veel van onze klanten”, zo laat Hek weten. “Met deze gift krijgt de voedselbank de ruimte om ook rond Kerst en andere feestdagen wat extra te kunnen bieden, zodat die voor iedereen ook echt feestdagen kunnen zijn.”

Stichting Annie steunt goede doelen vanuit het vermogen en de bezittingen van Annie Delput-Kooijman, die voor haar overlijden in 2018 een stichting instelde ‘ter ondersteuning van behoeftige en zwakkere mensen in de maatschappij om verandering te brengen in (soms) uitzichtloze situaties’.