• Rene Nederpelt van de Seeplgoedbank kwam alle knutselspullen ophalen bij de school.
• Rene Nederpelt van de Seeplgoedbank kwam alle knutselspullen ophalen bij de school. Foto: aangeleverd

Constantijnschool zamelt speelgoed in voor Speelgoedbank

Algemeen

WOERDEN • Onder het motto ‘Constatijn helpt’ hebben leerlingen van de Constantijnschool in Molenvliet tussen Sinterklaas en Kerst spullen ingezameld voor de Speelgoedbank in Woerden. 

Er werd specifiek gevraagd om knutselspullen. Thuis knutselen is namelijk belangrijk om mee te kunnen doen met vriendjes, maar is ook goed voor de motoriek van kinderen. De kinderen leverden van alles in: van klei, stiften en pennen tot tekenpapier, kralensets en stickers. 

Video
Door de vervroegde schoolsluiting lukte het niet om de spullen in te pakken. Daarom kwam Rene Nederpelt van de Speelgoedbank op maandag langs bij de school om alle spullen op te halen. Via een video bedankte hij alle kinderen voor hun bijdrage. 

Stichting Present speelde een belangrijke rol bij de actie. Zo legde de stichting de contacten tussen school en Speelgoedbank en dachten de vrijwilligers mee om de impact van de actie zo groot mogelijk te maken. Diezelfde vrijwilligers gaan in januari meehelpen met het verdelen van de knutselspullen. De pakketjes worden daarna uitgedeeld worden aan kinderen die de Speelgoedbank bezoeken.