Kerstnachtdienst

harmelen • De Open Poort in Harmelen houdt op kerstavond 24 december een online kerstnachtdienst. Vanwege de verscherpte coronamaatregelen is het niet mogelijk een fysieke dienst te houden. Vanaf 21.00 uur kan er ingeschakeld worden op www.deopenpoortharmelen.nl. Voorganger is ds. Geurt Roffel en muzikale en vocale medewerking wordt verzorgd door een pianist, fluitiste, het combo Vier! en vocalisten. Er zal ook aandacht zijn voor Amnesty International. Kerstmorgen zijn kerkgangers welkom voor de viering in De Open Poort. Aanvang is 10.00 uur. Tijdens deze viering zal het adventsproject met de kinderen worden afgesloten.


VVD wil snel woningbouw aan Thyssepad  

woerden • De Woerdense VVD wil direct starten met de bouw van woningen aan het Thyssepad als de tijdelijke gebouwen van de Wilhelminaschool zijn verdwenen. 

Leerlingen van de Wilhelminaschool volgen hier sinds oktober hun lessen in een ‘noodschool’ op de kavel achter het Batensteinbad. In het voorjaar van 2023 kunnen ze terecht in een gloednieuw gebouw op de oude locatie aan de Van Helvoortlaan. VVD-raadslid Florian Bos wil van het college weten of het mogelijk is om direct te starten met woningbouw op de tijdelijke locatie zodra het nieuwe gebouw van de Wilhelminaschool in gebruik is genomen. Hij wil ook weten wat voor type woningen er precies gaan komen. 


Kerstspeurtocht

woerden • Jongens en meisjes van 4 tot 12 jaar uit Woerden kunnen op vrijdag 24 december tussen 16.00 en 19.00 uur een kerstspeurtocht doen in de Bomenbuurt, Snel en Polanen (en Waterrijk) en Staatsliedenkwartier. En op dinsdag 28 december van 15.00 tot 17.00 uur in de Schilderswijk. Een flyer met alle informatie is verkrijgbaar aan de Esdoornlaan 7 (Bomenbuurt), Karpatenstraat 13 (Snel en Polanen), Vossenschanslaan 142 (Staatsliedenkwartier) en op het plein van de Keerkring (Schilderswijk). Meer informatie: 0348-499045.


Vrees voor tekort aan kantoorruime

woerden • Progressief Woerden is bang dat er een tekort ontstaat aan kantoorruimte. Door de transformatie van Middelland-Noord naar woongebied zou er voor ondernemers amper nog beschikbare ruimte zijn. Om erachter te komen of er daadwerkelijk sprake is van een probleem, wil de partij van het college weten of er onderzoek is gedaan naar de behoefte aan kantoorruime in Woerden. De fractie zegt dat ondernemers, verenigd in Ondernemend Woerden, vragen om het verlies aan bedrijfsruimte elders te compenseren. Er moet 'balans' zijn tussen arbeidsplaatsen en woonruimte, zo is het argument.