Funderingsonderzoek bij leegstaande woningen


zegveld • Woningcorporatie GroenWest laat funderingsonderzoek uitvoeren bij een aantal leegstaande woningen aan de Molenweg in Zegveld. Dat meldt het Woerdens college naar aanleiding van schriftelijke vragen van het CDA. 

De christendemocraten waren verbaasd over de verkoop van een (voormalige) huurwoning van GroenWest aan de Nieuwstraat 25. Het hele blok huizen (Nieuwstraat 21 tot en met 27) zou namelijk met funderingsproblemen en veroudering te maken hebben, net als een rijtje woningen aan de Molenweg 26 tot en met 40. 

Dorpsvernieuwing

Raadslid Job van Meijeren vindt de verkoop van dergelijke huizen als ‘kluswoning’ geen goed idee. Hij ziet meer in een stukje dorpsvernieuwing, zeker nu de woningen veelal nog in eigendom zijn van de woningbouw.
Het college wijst erop dat GroenWest een verkoopstop hanteert. Dit vanwege de krapte op de woningmarkt. Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen wordt toestemming gegeven voor de verkoop van een woning. De woning aan de Nieuwstraat is volgens de gemeente zo’n uitzondering, omdat een gedeelte van het bouwblok al verkocht is. Bovendien zou de woning, die is verkocht voor 200.000 euro, ook niet meer verzakken.
GroenWest voert nu ook funderingsonderzoek uit aan de leegstaande woningen aan de Molenweg. Dit om de kwaliteit van de fundering inzichtelijk te maken. De woningcorporatie heeft (nog) geen verzoek ingediend bij het college om ook deze woningen te verkopen. De gemeente zegt dat ze samen met de woningcorporatie alle opties - waaronder vernieuwing - bekijken en komt dan tot een besluit. ‘Daarbij zullen wij bewoners betrekken en het Dorpsplatform Zegveld'.