• De verlichte Nassaukade.
• De verlichte Nassaukade. Foto: Joeri Kemp

Woerdense Nassaukade in kerstsferen

woerden • Wie nog niet in de kerstsfeer is, komt daar vanzelf in met een wandeling langs de Nassaukade in Woerden. Die is versierd met honderden gekleurde lampjes en aangelichte bomen. 

De verlichting is aangebracht omdat de straat dienst deed als filmset voor de kerstfilm van stichting Pracht in de Kracht. Die is volgens initiatiefneemsters Jessica Rateland en Mirte Damen bedoeld als lichtpuntje in deze toch donkere dagen voor Kerst.
De productie is een muzikaal kerstverhaal (geschreven door Theodoor Holman en verteld door Maarten Wansink) waar diverse artiesten en muzikanten aan hebben meegewerkt. Sinds zondag is de film op YouTube te zien (De alternatieve KERST-MIS). Daarnaast wordt -ie op Tweede Kerstdag vanaf 10.00 uur uitgezonden op RTV Utrecht. De presentatie is in handen van Chris Segers.

Expositie

De verlichting blijft deze decembermaand hangen voor de expositie Licht in het Zicht. Bezoekers kunnen wandelen langs de verlichte bomen waarop winterse foto’s van Woerden hangen, gemaakt door plaatselijke fotografen. Ze geven allemaal op hun eigen wijze invulling aan het thema 'winter'.

De stichting wil volgend jaar heel de Singel rondom de binnenstad verlichten. Om dit voor elkaar te krijgen wil Pracht in de Kracht samenwerken met bewoners van de Nassaukade, vrijwilligers en diverse lokale bedrijven. ‘Wij hopen zo letterlijk en figuurlijk een lichtpuntje te kunnen zijn’.