• De eerste elektrische auto van het VerkeersCollege.
• De eerste elektrische auto van het VerkeersCollege. Foto: aangeleverd

Eerste elektrische auto voor VerkeersCollege

regio • De eerste elektrische auto van het VerkeersCollege is afgelopen maandag de weg opgegaan. Het is één van de stappen die de rijschool uit Mijdrecht neemt om te verduurzamen. 

Wie met een elektrische auto examen doet, krijgt een zogenaamd automaat rijbewijs. Hiermee mag je geen schakelauto besturen. "Vandaar dat we deze auto alleen inzetten voor onze automaat lessen", verklaart Erwin Veenboer van Het VerkeersCollege. "Daarnaast is al meer dan 26 procent van alle auto’s in Nederland een automaat. En rond de 60 procent van alle nieuwe auto’s die worden gekocht zijn uitgerust met automaat. Grote kans dat de leerling na het rijbewijs ook in een automaat stapt." 

Wie graag zijn of haar autorijbewijs wil halen en tevens bij wil dragen aan minder CO2-uitstoot, kan het beste rijles volgen in een elektrische auto. Het VerkeersCollege is dit jaar gestart met het vernieuwen van het eigen wagenpark. Zo worden alle dieselauto's vervangen door auto's die op benzine rijden. Dit is iets beter voor het milieu. Veenboer verwacht dat er over een paar jaar wel een wetswijziging gaat komen. "Dan kun je afrijden in een elektrische auto en met een extra toetsmoment ook je schakelrijbewijs halen. Zodra deze regel ingaat, zullen er meerdere elektrische lesvoertuigen gaan komen bij het VerkeersCollege. Maar we starten vast met de eerste."

Wie wil ervaren hoe het is om in een elektrische auto te rijden of het rijbewijs wil halen, kan contact opnemen met het VerkeersCollege: 0297-250638.