Oostdam bijna klaar

woerden • Na anderhalf jaar is het einde in zicht van de werkzaamheden op de Oostdam in Woerden. Naar verwachting gaat de toegangsweg in het weekend van 18 februari open voor al het verkeer.

Maar weggebruikers moeten begin volgend jaar nog wel door de zure appel heen bijten. Vanwege allerlei werkzaamheden (aanbrengen verharding, aanleg fiets- en voetpaden en verlichting) is de Oostdam van 3 januari tot en met 18 februari weer eenrichtingsverkeer. Tijdens deze periode is het alleen mogelijk via de weg de stad uit te rijden. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de huidige omleidingen en voetgangers worden om het werk heen geleid. 

Overlap

De gemeente heeft de laatste werkzaamheden op de Oostdam bewust verplaatst naar begin volgend jaar. Dit om overlap met het werk op de Boerendijk te voorkomen. Op die weg komt eind dit jaar een nieuwe laag asfalt. ‘Hiermee wordt onnodige hinder voorkomen en houden we het centrum goed bereikbaar tijdens de drukke feestdagen’, schrijft de gemeente. Er is gekeken naar andere mogelijkheden, zoals het werk in de avonduren plaats te laten vinden, ‘maar dat is praktisch minder goed uitvoerbaar en verkort de uitvoeringsperiode helaas niet. Dat dit niet voor iedereen de meest ideale oplossing is, dat realiseren we ons goed. We doen een groot beroep op de omgeving. We doen er alles aan om de afsluitingsperiode in te korten, maar dat is afhankelijk van de weersomstandigheden.' Op wat kleine afwerkingspunten na, is de brug op de Oostdam klaar. Ook de nieuwe kademuur, de beschoeiing voor het kasteel en het bastion zijn inmiddels aangelegd.