Fietsersbond gaat door met spreekuur

woerden • De proef van de Fietsersbond afdeling Woerden om één keer per maand een spreekuur te houden is een succes en gaat daarom in 2022 door. Inwoners kunnen tijdens het spreekuur suggesties doen om Woerden 'fietsvriendelijker' te maken. Goede suggesties worden met de gemeente Woerden besproken. Mede dankzij het spreekuur zijn gevaarlijke kruispunten, hinderlijke bochten en plekken waar een gebrek is aan stallingsplaatsen beter in beeld gekomen. De spreekuren zijn altijd op de eerste woensdag van de maand van 10.00 tot 11.30 uur bij Brownies en Downies op het Kerkplein, met uitzondering van de maanden juli en augustus en ook niet als de horeca gesloten is door een lockdown. Het eerstvolgende spreekuur staat gepland op 2 februari. 


RijnKUNSTprijs  

woerden • Kunstenaars krijgen de kans om volgend jaar in de Woerdense bibliotheek te exposeren als zij meedoen aan de RijnKUNSTprijs 2022. KUNSTaandenRIJN vraagt hen een kunstwerk in te sturen rond het thema 'stadsleven'. 

Het is voor de vijfde keer dat de wedstrijd wordt georganiseerd. Alle (amateur)kunstenaars die wonen, werken of les krijgen in de gemeente Woerden kunnen meedoen. Een professionele jury zal de kunstwerken beoordelen en een aantal werken nomineren voor de prijzen in de categorieën 2D en 3D. Theo van Meerendonk, winnaar in 2021, is één van de juryleden. De inzendingen zullen vanaf maart te zien zijn in de bibliotheek. Daar kan iedereen de inzendingen bekijken en een stem uitbrengen voor de publieksprijs. De winnaars krijgen een trofee die is gemaakt door de Woerdense beeldhouwer Gerrit Peele. Kunstenaars die mee willen doen aan de wedstrijd kunnen zich tot uiterlijk 15 januari 2022 aanmelden door een e-mail te sturen naar: kunstaandenrijn.woerden@gmail.com. 

q  kunstaandenrijn.nl/RKP


Overstap Wilma de Mooij 

woerden • Wilma de Mooij heeft zich aangesloten bij Woerden&Democratie. Ze maakte bij de raadsvergadering van afgelopen donderdagavond al deel uit van de fractie. 

Volgens De Mooij, die in de raad zat voor WeDo Politiek, is haar stap niet zo vreemd als het lijkt. "Ik werk al enkele jaren prima samen met Reem Bakker, fractieleider van Woerden&Democratie. We zijn beiden eenpitters in de Woerdense raad en hebben regelmatig contact over verschillende dossiers. Zo ondersteunden we vaak elkaars moties. Recentelijk vroeg hij of ik aan wilde sluiten bij de nieuwe lokale partij.” Wilma de Mooij zal namens Woerden&Democratie ook verkiesbaar zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.