Loflied voor 650 jaar oude stad Woerden

woerden • Speciaal voor het 650-jarig bestaan van de stad Woerden heeft Het Klooster een loflied gemaakt. Het stuk is afgelopen vrijdag gepresenteerd.

Volgens Het Klooster gaat het om een ‘hymne’ van deze tijd dat in verschillende stijlen en op allerlei manieren gespeeld en gezongen kan worden. Orkesten, popbands, operagezelschappen; iedereen kan er mee aan de slag. Het Klooster noemt het loflied ‘een stuk waar alle Woerdenaren zich in kunnen herkennen’. 

Met het muziekstuk geeft het Klooster gehoor aan de vraag van Stichting Woerden 650 om mee te denken en te doen aan de viering van 650 jaar stadsrechten. Het was de bedoeling om ‘Het Woerdens Loflied’ op donderdag 23 december te presenteren en de partituren te overhandigen aan burgemeester Victor Molkenboer. De lockdown gooide echter roet in het eten. De presentatie zal nu op een later moment plaatsvinden. 


Politie deelt beelden achtervolging

woerden • De politie heeft donderdag spectaculaire beelden op YouTube gezet die begint in het oosten van het land en eindigt in Woerden. 

De beelden zijn gemaakt vanuit een helikopter waarmee de politie een gestolen voertuig achtervolgt. Wanneer dat was is niet duidelijk. Te zien is hoe de bestuurder met een snelheid van zo’n 230 kilometer per uur over de A12 rijdt en de afslag Woerden neemt. Onderaan de weg rijdt hij, achtervolgd door meerdere politieauto’s, in de richting van het stadscentrum. De bestuurder drukt ook hier het gaspedaal weer flink in; er worden snelheden bereikt van tegen de 100 kilometer per uur.  

Pistolen

De achtervolging eindigt op de Steinhagenseweg waar de Audi tot stilstand komt. Agenten uit de achtervolgende auto stappen uit en benaderen met getrokken pistolen het voertuig. De bestuurder stapt uit, gaat vrijwel direct op de grond liggen waarna hij in de boeien geslagen kan worden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en ongeldig verklaard. Uit onderzoek bleek dat hij nog veel meer op zijn kerfstok te hebben. Hij is inmiddels veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf onder andere voor meerdere pogingen tot moord en wapenbezit. (De beelden zijn te zien via www.woerdensecourant.nl)


Utrechts Landschap zoekt bedrijfsvrienden

regio • Het Utrechts Landschap roept ondernemers in de provincie Utrecht op om mee te helpen bij het beschermen van natuur en erfgoed. De stichting stuurt zo’n 15.000 bedrijven een brief met het verzoek om bedrijfsvriend te worden. Volgens het Utrechts Landschap is ruimte in de provincie Utrecht schaars en moet juist daarom bestaande natuur zoveel mogelijk behouden en beschermd worden. Tot op heden steunen iets meer dan 70 bedrijven de natuurorganisatie. Het Utrechts Landschap wil dat aantal volgend jaar naar 95 brengen. In 2022 bestaat het Utrechts Landschap 95 jaar.