Waterpoloërs De Albatros blijven ongeslagen

VIANEN • De waterpoloheren van de Albatros uit Vianen hebben afgelopen zaterdag hun ongeslagen status behouden in de competitiewedstrijd tegen zv Utrecht. Na een spannende slotfase trok Albatros de 8-7 winst naar zich toe.

Via de handen van Pieter Oosterbeek en Fabian van de Bor noteerde Albatros deze in een zenuwachtige eerste periode de 2-0 op het scorebord. De tweede periode kon de Albatros de scoren uitbreiden via de handen van Joran Velis, Ronald Angevaare en wederom Pieter Oosterbeek. Uitblinker van zv Utrecht, Jon Dorst, wist deze periode twee keer het Albatros net te vinden.

Na het wisselen van speelhelft zette Pieter Oosterbeek zijn poloavond extra glans bij door zijn derde treffer aan te tekenen. Vanuit een rommelige situatie tikte hij de 6-2 binnen. De aanvalsgolf van zv Utrecht die daarop volgde leverde een merkwaardig moment op. De scheidsrechter gaf een vrije worp aan ZV Utrecht in het twee meter gebied. De speler van Utrecht dacht even snel deze bal te nemen, maar vergat dat dit niet in het twee meter gebied gedaan mag worden. 

Albatros scoorde uit een snelle uitbraak van Jesse de Zeeuw, nadat eerst een overtalsituatie van Utrecht vakkundig was geëlimineerd. Ook de snelheid van Joran Velis leverde deze periode het achtste Albatros doelpunt op. Met een periodestand van 3-2 kon Albatros met een 8-4 voorsprong de laatste periode uitspelen.

In de vierde periode leken de Viaanse heren met randzaken bezig te zijn, waardoor aanvallen geen resultaten opleverde en de tegenstander gevaarlijk terug kwam met drie doelpunten. Met het laatste tegendoelpunt 10 seconden voor tijd wist Albatros dat de winst zeker was en met deze 8-7 overwinning behield men de ongeslagen status.