Everstein kansloos onderuit tegen Schoonhoven

EVERDINGEN • SC Everstein weet maar niet weg te komen van de laatste plekken in 3D. Thuis gingen de Everdingers met 0-2 onderuit tegen een veel sterker Schoonhoven.

Kort voor rust nam Schoonhoven de leiding, waarna het duel tien minuten na rust werd beslist. Everstein-coach Remko Versteeg erkende dat zijn ploeg weinig te vertellen had gehad. “We hebben verloren van een veel betere tegenstander. Bij ons lukte er weinig. Als we nog 90 minuten hadden gespeeld, hadden we nog niet gescoord. Het was aan onze keeper, Ricardo de Keijzer, te danken dat de uitslag niet veel hoger uitvalt.”

Brederodes verslaat DVSU

UTRECHT • Brederodes heeft gisteren een knappe overwinning geboekt bij DVSU. In Utrecht kwam de ploeg uit Vianen met 2-0 achter, maar won men met 2-3.

Brederodes was in de eerste helft de betere van de twee ploegen en kreeg kansen via Amin Amoustan, Robin Kuijer en Clancy Lucker. Dei mogelijkheden gingen er echter niet in en rondom de 40ste minuut scoorde DVSU plots tweemaal. Voor de thee maakte Amoustan nog wel de 2-1.

Ook na de rust begon Brederodes goed en na vijf minuten resulteerde dit in de gelijkmaker van Clancy Lucker. Diezelfde Lucker raakte later ook nog de paal. DVSU werd hierna sterker en kreeg mogelijkheden, maar Brederodes overleefde de storm. Een uitval zeven minuten voor tijd resulteerde in de 2-3 van Chadi Makhloufi, die na lang blessureleed zijn rentree maakte. Brederodes-trainer Marcel Akkerman sprak van ‘een lekkere overwinning’. “Wat gelukkig als je zo kort voor tijd te winnende maakt, maar we zijn hier heel blij mee.”

Eredivisie-nederlaag De Linge/PCG

BARENDRECHT • De heren van de Linge/PCG mochten op bezoek bij nummer drie van de competitie, ZPB uit Barendrecht. Het was duidelijk wie de bovenliggende partij was, het werd 16-6 voor de thuisploeg.

In de eerste uitwedstrijd van het seizoen voor de heren van de Linge/PCG was alleen het begin van de wedstrijd prima. Het resterende deel liepen de heren achter de feiten aan en was het, door inkomende transfers flink versterkte ZPB, duidelijk te sterk. De 2-3 in de laatste seconde van de eerste periode was tekenend voor de wedstrijd. ZPB was gehaaider en kwalitatief gewoonweg een stuk beter. Waar de vaak gedwongen schoten einde van de aanvalstijd van de Linge/PCG vooral in het bereik van de keeper van ZPB kwamen, kon de thuisploeg regelmatig counteren of een verzorgende aanval uitspelen. Opvallend feit was nog dat lange tijd alleen de oud-ZPB’ers Quint Gerdes (1), Marvin Ros (1) en Oscar Visser (3) doel troffen voor de bezoekers. Uiteindelijk voegde Nick van den Heuvel zich ook bij dit gezelschap.