• De zilveren turnsters van DOS.
• De zilveren turnsters van DOS. Foto: Aangeleverd

DALEN • Gymnastiekvereniging DOS Vianen is het wedstrijdseizoen afgelopen zaterdag goed begonnen met een zilveren medaille voor het team dat in het Drentse Dalen uitkwam in supplement B.

De opening van het seizoen begon met de eerste plaatsingswedstrijd voor teams. De Viaanse vereniging had drie teams ingeschreven, twee in supplement C en één in supplement B. In deze laatste categorie bestond het team uit Nine Klazema, Sanne Oost en Noa-Mae Blackwell. Omdat Klazema en Oost herstellende zijn van zware blessures werd dit team aangevuld met twee turnsters van andere verenigingen.

Het team ging voortvarend van start op sprong en mede door zeer goed uitgevoerde oefeningen op brug en balk wist het vijftal de zilveren medaille in de wacht te slepen.

Spannend
In supplement C werd het spannend voor het team bestaande uit Danique Meijdam, Isis Veltman, Jolijn van Vliet en Loïs Verduin. Zij deden goed mee in de top van het klassement, maar door lagere scores op het onderdeel balk eindigde dit team net buiten de prijzen. Zij werden vierde.

Noa Kramer, Ben Hui Boer, Famke Vennema, Ruth van Snippenberg en Pleun van Vliet kwamen in een andere poule van supplement C niet verder dan plaats zes mede door wat slordigheden op vloer en balk.