Knappe uitzege WHV

breda • De Asperense volleyballers van WHV waren afgelopen donderdag te gast bij De Burgst in Breda. Ondanks wat personele problemen wist men deze wedstrijd met 0-4 te winnen.

De wedstrijd startte gelijk opgaand. Tot en met de 17 wisten de mannen van De Burgst aansluiting te houden. Daarna moest de ploeg het toch toestaan dat WHV bij hun wegliep. De Asperense mannen wisten met een goede servicedruk en gevarieerd aanvalsspel een gat te slaan en de eerste set binnen te slepen. De tweede set ging op gelijke voet verder. De tegenstander werd goed onder druk gehouden door de service van WHV. Deze set werd met 20 -25 een prooi voor de Asperense ploeg.

Zoals wel vaker na twee gewonnen sets was de derde een stuk lastiger. Merlijn van Wijk nam de plek over van Jari Alkema, die kon terugkijken op een prima debuut. Hoewel het kort wennen was aan de nieuwe opstelling, wist WHV dankzij een goede servicereeks van Niels Reder weer aansluiting te krijgen bij de tegenstander. Daarna wist WHV het verschil te maken door enkele fraaie punten te scoren. En zo ging deze set met 23-25 naar de Asperense ploeg.

De vierde set moest de kers op de taart worden. En hoewel De Burgst Breda het WHV opnieuw niet gemakkelijk maakte, wist de ploeg ook deze set te verzilveren. Ewout de Jong zorgde voor een stabiele passing zodat er opnieuw voldoende variatie was in de aanval. En ook nu werd het verschil gemaakt door enkele fraaie punten. Deze keer was het Niels Reder die in een ultieme blokpoging nog net een hand voor de bal wist te krijgen en daarmee een verloren geacht punt wist binnen te halen.

Na deze mooie overwinning staat de volgende wedstrijd voor WHV gepland op donderdag 17 november. Dan mag de ploeg op bezoek bij SNA in Bleskensgraaf.