• De gezamenlijke ruimte.
• De gezamenlijke ruimte. Foto: Nico Van Ganzewinkel

66 vluchtelingen aangekomen in Lexmond

LEXMOND • Bij de noodopvang aan de Nieuwe Rijksweg in Lexmond zijn vorige week dinsdag rond 15:00 uur, 66 vluchtelingen aangekomen. De locatie op het evenemententerrein huisvest de vluchtelingen de komende vier maanden.

De groep bestaat uit 50 alleenreizende mannen en bestaat verder uit gezinnen. Allen zijn ze gekomen vanuit Ter Apel. Landen van herkomst zijn onder andere Iran, Irak, Syrië, Eritrea en Somalië. Een dag voor aankomst kon de gemeente nog geen uitspraken doen over waar de vluchtelingen precies vandaan kwamen en wat de samenstelling van de groep zou zijn. Inwoners verzochten de gemeente dit wel bekend te maken, zodra de vluchtelingen aan zouden komen. Hieraan werd dus gehoor gegeven.

Huisregels
Na de administratieve handelingen om de mensen in te schrijven en te registeren konden de vluchtelingen hun intrek nemen nemen in de units. Vervolgens kreeg de groep, geholpen door een tolk, in de gezamenlijke ruimte uitleg over de huisregels en werden de tijdelijke bewoners welkom geheten door burgemeester Sjors Fröhlich en wethouder Joop van Montfoort.