• Er werd volop gedanst.
• Er werd volop gedanst. Foto: Aangeleverd

LEERDAM • In een bomvolle sporthal hield gymnastiekvereniging D.S.S. Leerdam afgelopen zaterdag haar eerste jubileumuitvoering.

Tijdens haar openingswoord blikte voorzitter Henriëtte Hoegee terug op het rijke verleden van de oorspronkelijke verenigingen Sparta en Spirit. Eerstgenoemde werd opgericht op 1 augustus 1922. 

Verouderde accomodaties
Omdat er zowel een afvaardiging van de gemeente Vijfheerenlanden als van Laco Sportcentrum aanwezig was, kaartte zij ook nog de verouderde binnensportaccommodaties aan in de Gemeente Leerdam. Zij sprak hier ook namens alle binnensportverenigingen die toch wel ‘jaloers’ zijn op twee buitensportaccommodaties die Leerdam heeft.

Hierna werd het startsein gegeven voor de jubileumuitvoering met als thema ‘Tijd’ waarin ruim 115 deelnemers na maandenlange voorbereiding hun prestaties aan het publiek lieten zien. Zo waanden de peuters/kleuters zich als ridders en prinsessen en waren de groepen 3 tot en met 5 omgetoverd in Ot en Sien uit grootmoeders tijd. Cowboys en indianen werden vertolkt door groepen 6 tot en met 8 en het voorgezet onderwijs danste op de noten van Night fever. De oudste deelnemers van Sportfit lieten met hun dans de jaren 50 zien, welke in het teken stonden van schoonmaken en fit worden na de Tweede Wereldoorlog.

Turnen
Natuurlijk werd er door de deelnemers ook geturnd op diverse toestellen zoals evenwichtsbalk, ongelijke brug, airtrack en de trampoline. De selectie liet een schitterende acro-oefening zien, waarbij het publiek veel oh’s en ah’s liet horen. Dit nummer vertolkte de verenigingsnaam Door Samenwerking Sterk. Onder luid applaus van het publiek kwam er een einde aan deze jubileumuitvoering.

In verband met de voorbereidingen voor de uitvoering was er een ledenstop ingesteld maar nu is er weer ruimte voor nieuwe leden. Aanmelden voor een proefles kan via www.dssleerdam.nl.