Huis ter Leede opgeleverd

LEERDAM • Woonzorg Nederland heeft vorige week dinsdag het nieuwe zorgcomplex Huis ter Leede aan de Oranjehof 2 in Leerdam opgeleverd. De nieuwbouw bestaat uit 87 tweekamer-zorgappartementen, waar woonzorgorganisatie Huis ter Leede intramurale zorg gaat bieden. 

Daarnaast zijn er 26 zelfstandige aanleunwoningen gebouwd. Deze appartementen zijn onderdeel van Marijkehof. De 20 bestaande appartementen die al behoorden bij Marijkehof aan de Prinses Marijkestraat zijn onlangs helemaal gerenoveerd.

In het woonzorgcomplex komen verschillende functies voor diverse huurders met een zorg- en ondersteuningsvraag samen. Daarnaast heeft de nieuwbouw een belangrijke functie voor mensen uit de buurt. Er is een ontmoetings- en activiteitenruimte (het ontmoetingsplein) gerealiseerd, waar mensen uit het woongebouw en uit de buurt elkaar kunnen ontmoeten.

Kijkje nemen
Zaterdag 26 november a.s. tussen 9.30 uur en 12.00 uur kan iedereen die dat wil een kijkje komen nemen in het nieuwe Huis ter Leede. Ook kan men informeren naar de mogelijkheden om te werken bij Huis ter Leede. De verhuizing vindt plaats van maandag 5 december t/m donderdag 8 december.

Kees Schetters, bestuurder van Huis ter Leede: “Optimale zorg verlenen in een toekomstbestendig, prachtig pand. Daar kijken onze bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers naar uit!”

Impuls geven 
“Samen met onze zorgpartner en de gemeente willen we een impuls geven aan de kwaliteit van wonen van mensen met een intensieve zorgvraag. De integratie van Marijkehof met Huis ter Leede draagt daaraan bij, te meer omdat de huurders uit de zelfstandige appartementen welkom zijn in de gezamenlijke ruimte”, zegt Woonzorg Nederland-bestuursvoorzitter Cees van Boven.

Planontwikkelaar HevoFame, gespecialiseerd in zelfstandig wonen voor mensen met een intensieve zorgvraag, is als ontwikkelaar en architect van Huis ter Leede aan het project verbonden. 

Bob Hebben, architect bij de studio van HevoFame: “Het huisvestingsconcept is er vanuit het idee van Positieve Gezondheid op gericht om mensen te ondersteunen in wat ze nog wél kunnen. In dat idee staat de eigen woning centraal, maar het totaalconcept stimuleert mensen ook op een veilige manier anderen te ontmoeten op verschillende plekken in het gebouw en daarbuiten.”

Eric Maton, projectleider bij Bouwonderneming Stout: “Vanuit eerdere samenwerking met Woonzorg Nederland waren zij bekend met onze ervaring met de realisatie van zorgcomplexen. De positieve mentaliteit van alle bouwteampartners heeft bijgedragen aan de succesvolle realisatie van het nieuwe Huis ter Leede. Wij zijn trots op het eindresultaat: een fijn gebouw voor bewoners, medewerkers en vrijwilligers om in te wonen en te werken.”