Afbeelding
Foto:

VIANEN • Bij wandelclub KomAan is er op dinsdag 15 november een themaochtend met betrekking tot valpreventie.

Wandelclub KomAan startte eind september en loopt wekelijks. Bij slecht weer is er een binnen activiteit. Ook is er incidenteel een themaochtend die betrekking heeft op gezondheid en bewegen. Op dinsdag 15 november is dat het thema Valpreventie. Eén op de drie 65-plussers heeft een verhoogd valrisico, meldt VeiligheidNL. 10 procent hiervan komt jaarlijks op de spoedeisende hulp, dit zijn ruim 280 ouderen per dag.  

Op 15 november geeft een fysiotherapeut uitleg en informatie over valpreventie en cursussen. Ook worden er praktische oefeningen gedaan. Zo gaan bezoekers naar huis met handige tips. 

Iedereen kan deelnemen
Het idee van de wandelclub is dat iedereen die dat leuk of gezellig (en gezond!) vindt, kan deelnemen. Er wordt een wandeling van ongeveer twee kilometer gemaakt door het buitengebied van Vianen. Startplek is de BOM, Bewoners Organisatie Monnikenhof, Langeweg 6b in Vianen. Men start met een kopje koffie, waarna er rond 10:30 uur wordt gestart met de wandeling. De eerste paar keren wordt de wandelclub begeleid door een medewerkster van SportService en door een fysiotherapeute.  

Deelname is gratis. Alleen voor de koffie/thee wordt een kleine bijdrage gevraagd. Aanmelden is niet nodig, maar wordt wel op prijs gesteld. Deze wandelclub is tot stand gekomen door samenwerking tussen FysioFitplan Vianen, Fysiotherapeutisch Centrum Vianen, SportService, BOM en Welzijn Vianen. Voor meer informatie of aanmelding kan men terecht bij de fysiotherapeuten, bij Sportservice of de Bom, of bij Janny Liebe, welzijnscoach en ouderenconsulent Welzijn Vianen, tel.nr. 06 29270295.