• Ferry van de Wal (midden) in actie.
• Ferry van de Wal (midden) in actie. Foto: Nico Van Ganzewinkel

KEDICHEM • In dorpshuis de Stoof in Kedichem werd zondag het NK Kettlebellsport gehouden. Organisator en meervoudig kampioen Ferry van de Wal behaalde een eerste en een derde plaats.

Er deden in totaal 30 deelnemers mee aan het evenement en er waren zo’n 120 bezoekers om de atleten aan het werk te zien. Zij zagen onder andere Jan Willem van den Brenk debuteren in de B-klasse op het onderdeel Snatch 16 kg. Arjan van Snippenberg behaalde opdatzelfde onderdeel een persoonlijk record met 153 snatches. Arjan Niezen maakte eveneens zijn debuut in de A-klasse bij de Snatch 24 kg. Al deze atleten zijn lid van de KettleBearClub Kedichem. Kedichemmer Ferry van de Wal behaalde in de A-klasse een eerste en een derde plaats. Hij werd Nederlands kampioen op de Biatlon met 2x 24 kg en derde bij de Snatch 24 kg met 177 herhalingen.

Van de Wal: “Er zijn ook hele mooie prestaties neergezet door andere atleten uit het land. Een paar mooie Nederlandse records en een hoop personal records. De lange reis van een aantal atleten uit Oldenzaal, Groningen en Deventer was niet voor niets. De sfeer was goed. Bij tijd en wijle stond de zaal mooi vol en heerste er een mooi sportklimaat. Zeker qua aanmoediging voor de deelnemers. Ook veel kinderen uit het dorp wisten de weg te vinden naar Dorpshuis de Stoof.”

Interesse in de sport? Mail naar ferryvandewal@gmail.com.