Bazaar Everdingen

everdingen • Op zaterdag 12 november is het zover. Om half 11 gaan de deuren van het Hervormd Centrum aan Kerkstraat 5 in Everdingen open.

Binnen in het gebouw en erbuiten zijn allerlei activiteiten te beleven. Er is een grote bloemen- en cadeau kraam, (gebruikte) boeken, verkoop van (gebruikt) speelgoed en nieuwe spullen, enveloppen trekken voor volwassenen en kinderen, grabbelton, perenboom, sjoelbak en knikkerbak.

Verder is er doorlopend zaalverloting waar bezoekers prachtige prijzen kunnen winnen. Er is een snackkraam aanwezig waar men de hele dag terecht kan voor een warme, hartige hap. Ook is er een wafelkraam en is er koffie en gebak. 

Om 13.30 uur is er een talentenveiling. Er zijn veel mooie en leuke “talenten” in de aanbieding. Denk aan een paardrijles, taart, ramen zemen, tuin snoeien, diner voor twee bij iemand thuis, sjaal breien, toeristische route rijden, een (gebruikte) elektrische fiets en een Feyenoord-fiets. Wanneer men eigenaar wil worden van een van deze aanbiedingen dan is het noodzakelijk om om 13.30 uur in het hervormd Centrum aanwezig te zijn om mee te kunnen bieden.

Om 16.00 uur zal de grote verloting plaatsvinden waarna rond 17.00 uur de bazaar ten einde zal zijn. De organisatie hoopt op een gezellige dag met een mooi financieel resultaat, wat ten gunste komt van de Hervormde kerk van Everdingen.


BoekStart Voorleespret

VIANEN/LEERDAM • In de bibliotheken van Leerdam en Vianen wordt er weer ‘BoekStart Voorleespret’ georganiseerd. Op woensdag 16 november is het in Vianen en op woensdag 23 november in Leerdam. 

Het is een moment voor volwassene en kind (0-4 jaar) om samen bezig te zijn met voorlezen, liedjes en spelletjes. Een goede gelegenheid om andere (groot)ouders/verzorgers van jonge kinderen te ontmoeten. Aanvang voor beide locaties is 10:30 uur. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig.

Het thema deze keer is ‘herfst/verdwalen’. Centraal staat het verhaal uit het prentenboek ‘Wat nu, Olivier?’. De kinderen worden gestimuleerd om actief mee te doen. Na het voorlezen volgt er altijd een spelletje of een liedje in het thema. Na afloop kunnen de volwassenen nog een kwartiertje bijpraten, terwijl de kinderen met elkaar spelen.

BoekStart Voorleespret is vooral geschikt voor kinderen van 2-4 jaar, maar ook jongere kinderen zijn van harte welkom.

De Bibliotheek Lek & IJssel helpt jonge ouders graag om dat te ontdekken en om er samen met hun kind van te genieten. Daarom is er elke derde woensdag van de maand van 10:30 uur tot 11:15 uur BoekStart Voorleespret in de Bibliotheek Vianen en elke vierde woensdag van de maand in Bibliotheek Leerdam. Elke maand is er een ander thema. Er wordt voorgelezen uit een prentenboek dat hierbij past.