• Wel kansen voor SteDoCo tegen GVVV, maar geen goals.
• Wel kansen voor SteDoCo tegen GVVV, maar geen goals. Foto: Rick den Besten

SteDoCo slikt thuis twee nederlagen

hoornaar • De knappe zege op Barendrecht heeft SteDoCo geen vervolg kunnen geven.

Afgelopen woensdagavond werd aan de Groeneweg terecht verloren van het onderaan staande Hoek. Zaterdag ging het uit de tweede divisie gedegradeerde GVVV uit Veenendaal in de slotminuten met de punten aan de haal. Een late goal, na kinderlijk balverlies van Akram Salhi. Niet geheel terecht, daar was iedereen het wel over eens. Trainer Rick Adjei. "Een hartstikke zure en vooral onnodige nederlaag. Maar we hebben hem wel te pakken. Over de gehele wedstrijd bekeken hadden wij de betere en de meeste kansen. Helaas zijn we nog niet zover om de trekker over te halen, want daarvoor hebben we wel twee tot drie kansen gehad. We hebben verloren van een meer gelouterd GVVV."

De levendige openingsfase beloofde aanvankelijk veel goeds, maar al snel zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. SteDoCo en ook GVVV durfde nauwelijks het initiatief te nemen. Met veel spelers op en vooral voor de compacte verdediging was de wedstrijd niet echt leuk om te zien. Tot overmaat van ramp moest de Veenendaalse smaakmaker Jordi Bitter nog voor de thee worden gewisseld.

De eerste spaarzame kansjes waren voor Junior Ebobo en Joran Schröder, die met iets meer precisie in de eerste helft een openingstreffer hadden kunnen opleveren. Na de helftwisseling kwam de thuisploeg, waar Akram Salhi als nummer 9 veel te dicht voor zijn eigen verdediging bleef voetballen, sterker uit de startblokken. Weer Junior Ebobo had de 1-0 op de schoen. Op aangeven van Elvio Overbeek stond hij opeens oog in oog met doelman Ruben van Kouwen, maar die hield bekwaam stand. Niet veel later waren Sjaak Kuyper en Steven Edwards op weg naar de openingstreffer.

Er werd echter niet gescoord en beide ploegen leken tevreden te zijn met een puntje. De kort voor rust ingevallen Genrich Sillé dacht er echter anders over. Eerst kopte de kleine nummer 11 in de 72e minuut op de lat en SteDoCo kwam met de schrik vrij. Drie minuten verder bracht Maarten de Fockert redding na een heerlijke poeier van Justin Spies. De Hoornaarse doelman kon het cadeautje aan Sillé in minuut 87 niet keren. GVVV was niet de beste, maar wel de gelukkigste; 0-1.