Lezing over 'De Spaanse Griep'

giessenburg • De Spaanse griep was een griepepidemie in de jaren 1918-1920. Deze wereldwijde epidemie eiste naar schatting 17 tot mogelijk 100 miljoen levens. Bij de Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen gaat L. van Bergen donderdag 22 september in De Til te Giessenburg in op welke consequenties dit had voor Nederland. Aanvang 20.00 uur. Entree niet-leden 2 euro. 


Plaatjes ruilen 

giessenburg • De Albert Heijn in Giessenburg heeft een actie met historische plaatjes uit Giessenburg en Schelluinen. Ruilen van dubbele plaatjes is mogelijk in de Dorpskamer van Giessenburg, op woensdag en vrijdag van 14.30 tot 16.30 uur.


Volleybalbus komt naar Hoornaar

hoornaar • De Volleybalbus van volleybalbond Nevobo komt woensdag 21 september op uitnodiging van volleybalvereniging Vedo'70 naar Hoornaar. De bus staat van 13.30 tot 17.00 uur bij dorpshuis Het Bruisend Hart. Welkom zijn kinderen van 6 tot en met 12 jaar uit Hoornaar, Hoogblokland, Schelluinen, Noordeloos en omstreken. 

Er worden bij de bus allerlei volleybalspellen aangeboden. Ook is er een springkussen en een hindernisbaan. Met deze activiteit viert Vedo'70 het vijftigjarig bestaan, dat vanwege corona in 2020 niet door kon gaan.


Lezing 'Wereld in transitie, LHBT...'

nieuw-lekkerland • De plaatselijke afdeling Nieuw-Lekkerland-Dorp/Kinderdijk-Middelweg van de Gereformeerde Bond nodigt belangstellenden uit voor de najaarsvergadering op woensdag 21 september in de Rehobothkerk aan de Planetenlaan. Dominee M. Klaassen van de Stichting Bijbels Beraad M/V spreekt over het thema: ‘Wereld in transitie’ , LHBT… en de zoektocht naar identiteit, bij het licht van Gods Woord.’ De bijeenkomst begint om 19.45 uur. Ook niet-leden zijn welkom.


Optreden van het Groot Giessenburgs Blaasorkest 

giessenburg • Op zaterdag 17 september heeft Da Capo één groot blaasorkest geformeerd van muzikanten uit Giessenburg en de regio. Het orkest staat onder leiding van Bjorn van Pruijssen. Op de verjaardag van Da Capo was het een wens van de vereniging om een muzikale activiteit door en voor Giessenburgers te organiseren. Na een uitgebreide repetitie in de middaguren wordt een optreden voor publiek gegeven. 

Aanvang miniconcert 16.00 uur. Locatie De Stigt, Peursumseweg 15, Giessenburg. Toegang gratis. Voor wie liever wil zitten, neem een stoeltje mee. Inmiddels hebben zich al veel muzikanten aangemeld. Ook meespelen met dit  orkest is mogelijk. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Da Capo: www.dacapogiessenburg.nl.