Van Delden helpt Schelluinen aan winst

schelluinen • Na een prima eerste helft en een dito goal van Pascal van Delden zat Schelluinen tegen Rijen heerlijk met een 1-0 voorsprong aan de thee. “Het begin van de tweede helft, ook door de vele wisselingen, was heel rommelig en waren we het eventjes kwijt. Maar daarna pakten we het weer goed op en verzuimden we eigenlijk om de marge uit te bouwen”, aldus Schelluinen-leider Henk de Jong.


Magere zege De Alblas

zwijndrecht • De Alblas had de tweede bekerwedstrijd tegen VVGZ 2 op een vroeg tijdstip ingepland gekregen. De manschappen van trainer van Gastelen moesten om 12:15 uur aantreden bij VVGZ 2 en kregen niet de ambiance die ze in de wekelijkse streekderby’s gewend zijn. Op een bijveld was het voor De Alblas even zoeken naar het juiste spelritme. Het was een wedstrijd, zo gaf de trainer aan, met veel kansen en weinig doelpunten. Jari Zijderveld kon in de 30e minuut de 0-1 noteren. De paal en lat stonden meerdere goals in de weg en zo bleef het bij een magere 0-1.


SV Noordeloos komt flink tekort tegen Sleeuwijk

noordeloos • Sleeuwijk was duidelijk een maat te groot voor SV Noordeloos. Beide ploegen speelden 65 jaar geleden voor het laatst in officieel verband tegen elkaar. Net als op 26 oktober 1957 zegevierden de Brabanders met 1-6. “Ze kregen de goals te makkelijk. Halverwege was het al 0-4, het verschil was iets te groot”, analyseerde Noordeloos-trainer Hans Duijzer. De mooiste goal kwam wel van de voet van een zijn pupillen. “Helaas doen wij niet aan kunstrijden, anders had het doelpunt van Patrick Slijkoort ongetwijfeld meer opgeleverd. Maar niet getreurd, we hebben geprobeerd te voetballen en er is hard gewerkt.”


VVAC verzaakt na rust, maar wint wel van Peursum

ottoland • Op De Put bleek VVAC te sterk voor buurman Peursum. Met een 4-2 nederlaag gingen de Giessenburgers richting de Gondelvaart. "De eerste helft, met een ruime 4-1, was oké. Maar de tweede helft sloeg, ook door een goed bruiloftsfeestje, helemaal nergens op. Ze hadden er duidelijk geen zin meer”, sipte VVAC-trainer Maarten de Bruijne. De goals van Bart Koomans (2x), Joran Houweling en Laurens Wemmers was De Bruijne snel vergeten. Peursum-aanvoerder Twan Romeijn zag ook dat VVAC na de thee lamlendig opereerde. "In het begin hadden wij het lastig en stonden we met de rug tegen de muur. Van lieverlee kwamen wij terug in de wedstrijd door een doelpunt van Jurre Nomen, die de 2-1 scoorde. De tweede helft ging stukken beter en kregen wij meer grip op de wedstrijd.” Niet voor niets maakte Martijn Rietveld de enige goal in deel twee. "Als we in het begin iets alerter waren geweest, had er misschien meer ingezeten”, dacht Romeijn.