IFC maat te groot voor Groot-Ammers

hendrik-ido-ambacht • Dat IFC ambities heeft en met de zaterdagafdeling zo snel mogelijk op niveau wil spelen is wel duidelijk. Ook vierdeklasser Groot-Ammers maakte kennis met de dadendrang van de Ambachters, die met 7-1 over Groot-Ammers heen walsten. “We zijn door een hele goede ploeg weggespeeld.”, aldus Groot-Ammers coach Bertus van Schaik. “We hebben ons best gedaan en hard gewerkt. Lars Staat redde voor ons de eer. Volgende week wacht de volgende pittige bekerklus; De Alblas en daarna maken we ons op voor de competitie.”


SV Meerkerk niet bij de les

wijk en aalburg • “Het was geen prettige middag”, vond SV Meerkerk-trainer Gert-Jan Koekkoek na de 2-2 onderaan de Afgedamde Maas in Wijk en Aalburg. “Ik heb mijn ploeg nog niet zo zien voetballen, in negatieve zin dan.” 

Na een vroege achterstand trok Milan van Dijk de stand in minuut 35 weer gelijk. In de tweede helft tapte Meerkerk uit een ander vaatje, maar wist de zwakke start eigenlijk niet meer om te buigen. Het lukte een heel eind, want Mechiel van Zessen leek vanaf elf meter de bekerwinst toch veilig te stellen. In de slotminuten maakte NOAD’32 echter gelijk. “Laat dit een wake up call zijn voor mijn ploeg, het moet echt anders.”