Ameide in slotminuut onderuit

gorinchem • Tegen de sterke vierdeklasser Unitas kreeg Ameide in de slotminuut het bekende deksel op de neus. 

“Het was gewoon slecht, van beide kanten hoor. Heel gezapig ook”, meende Ameide-aanvoerder Bas de Kruijk. “Ik heb nauwelijks kansen geteld. Met nog vijf minuten op de klok stuurden wij Dennis Tamming naar de spits en speelden we alles op alles. Wil je door in de beker, dan moet je toch wel van Unitas winnen. Helaas, niet wij maar zij scoorden en gingen met de winst aan de haal.”


Incompleet Arkel heeft geen kind aan Hardinxveld 2

arkel • Met de reserves van Hardinxveld had Arkel geen enkele moeite. 

De 2-0 ruststand, door goals van Han Dubbeldam en Jelte den Hertog, werd in de tweede helft vakkundig uitgebouwd. IJsbrand van Eldik, Jesse Hoogenwoning (2x) en Max Ooms waren trefzeker. 

De twee tegendoelpunten van de Sluiswegbewoners werden op Schoonzigt voor lief aangenomen. “We moeten er wel lering uit trekken, want als je met 6-0 voor staat mag dat eigenlijk niet”, aldus Arkel-coach Leon Elands. De Gorcumse oefenmeester kon door blessures en vakanties niet beschikken over enkele vaste waarden. 

“Maar het bood jonge jongens, met potentie, de kans om ervaring op te doen. Volgende week de laatste bekerwedstrijd tegen Unitas, we hebben aan een punt genoeg. Maar ik voer de druk wel op, ook om conditioneel sterker te worden met het oog op de competitie die een week later begint.”