Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Gondelvaart Giessen-Oudekerk lost belofte van spektakel moeiteloos in

giessen-oudekerk • Vooraf had de organiserende Oranjevereniging Giessen-Oudekerk beloofd: de Gondelvaart wordt een spektakel. Zaterdagavond bleek dat ze niets teveel toegezegd hadden. 

De ruim twintigduizend bezoekers langs de oevers van en in de tuin langs de Giessen genoten van prachtige en indrukwekkende bouwsels. Een Titanic waarop passagiers wanhopig proberen het vege lijf te redden, terwijl het schip langzaam maar zeker breekt, een gigantische uitvoering van het computerspel Super Mario Bros en de wereld van de bekende serie Peaky Blinders, de ene was nog mooier dan de andere. 

Zeker vermeldenswaard was ook de gondel van de openbare basisschool Giessen-Oudekerk; de leerlingen en leerkrachten zagen er heel mooi uit in hun Viking-uitdossing op hun boot ‘Hoe tem je een draak’, gebaseerd op de gelijknamige animatiefilms. Het bestuur van Oranjevereniging Giessen-Oudekerk kijkt dan ook met veel tevredenheid op deze editie van de Gondelvaart. "In één woord: prachtig", knikt secretaris Jan van der Vlies. "Ook als bestuursleden hebben wij er echt van genoten. Natuurlijk wisten we wel enigszins wat we konden verwachten, maar die verwachtingen werden zaterdagavond toch nog weer overtroffen."

Zeker zo belangrijk: ondanks het feit dat Giessen-Oudekerk en naaste omgeving werd overspoeld met duizenden belangstellenden, leverde dat geen grote (verkeers)problemen op. "Natuurlijk waren er wat kleine kwesties van bestuurders die zich niets aantrokken van het eenrichtingsverkeer, maar het is prima verlopen. Vanuit de politie hebben wij geen klachten gehoord."

De jury had er een hele kluif aan om een keuze te maken. Uiteindelijk ging de eerste prijs in de categorie ‘Grote Vaartuigen’ zaterdag naar The Keet, met hun creatie ‘The Gold Dredge’. Tweede werd Amstel Boulevard met ‘Titanic’ en derde De Herintreders met ‘Mario Bros’. Een eervolle vermelding ging naar Pont-On! met ‘Wave’. 

Vissersbootje

Bij de kleine boten was het goud voor de Gondelbuurt met ‘Plastic Soep’. Tweede werd Cornelisse met ‘Volledig uitgeruste Zalmschouw’ en derde de familie Rietveld met ‘Grieks Vissersbootje’. Een eervolle vermelding was er voor Bep en Henk Thoutenhoofd.  

Op de website www.hetkontakt.nl/alblasserwaard staat een uitgebreide fotoreportage en diverse video's.

Foto's Geurt Mouthaan