Veiligheidsmarkt op Fokveedag

hoornaar • De gemeente Molenlanden houdt zaterdag 17 september in samenwerking met verschillende veiligheidspartners een veiligheidsmarkt, om onder meer aandacht te besteden aan ondermijning.

Deze markt wordt gehouden tijdens Fokveedag Boerenlandfeest in Hoornaar. De markt begint om 9.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

Reanimeren

Brandweer, politie en ambulance zijn aanwezig met informatie over de verschillende diensten. 'Een mooi moment om hen te ontmoeten', stelt het gemeentebestuur van Molenlanden in een persbericht. 'Bezoekers kunnen een kijkje nemen in een ambulance, leren reanimeren of bijvoorbeeld de veetakel van de brandweer in werking zien.' 

Daarnaast geeft de gemeente voorlichting op het gebied van ondermijning.

Ondermijningsbus

Op de markt staat daarvoor een speciale Ondermijningsbus. De gemeente Molenlanden wil inwoners op een interactieve manier informeren over de signalen en de gevolgen van ondermijning, zoals bij hennepplantages en drugslabs. 

Bezoekers van de Fokveedag Boerenlandfeest kunnen de geur van een hennep of xtc-lab ruiken, maar ook praktische tips krijgen. 'Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan wat je zelf kunt doen als je onbedoeld te maken krijgt met georganiseerde criminaliteit.'

q  fokveedag.nl