Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Waarddammers onderuit bij debuut in ereklasse

Sport

BLESKENSGRAAF • Bij het debuut in de ereklasse heeft regioteam De Waarddammers met 6-14 verloren van HDC uit Hoogeveen. De teller bleef steken op zes remises en vier verliespartijen, een pover resultaat.

Een gemiste winstkans was er voor Theo de Swart die in een ingewikkeld eindspel met remise genoegen nemen. Ogenschijnlijk leek ook Shammie Kasnadi goede winstkansen te krijgen. Maar tegenstander Maarten Wichgers verdedigde uitmuntend, zodat er geen mogelijkheid tot winst inzat.

Nederlagen waren er voor Arie van de Weteringh, Peter de Hek, Peter Hartog en teamcaptain Wim Kalis. In een gelijkopgaande strijd tegen Michel Stempher werd Kalis slachtoffer van een damcombinatie, iets wat hem bijna nooit overkomt. André Droog kwam goed weg met remise tegen Rick Hakvoort. Hakvoort verzuimde de winst op de 41ste zet, zodat het uiteindelijk remise werd.

De volgende ronde staat op 1 oktober op het programma. De Waarddammers komt dan in actie tegen het Wageningense WSDV met o.a. Jan Groenendijk en Alexander Shvartsman in de gelederen.