SteDoCo revancheert zich met winst op Ter Leede

hoornaar • Na twee thuisnederlagen pakte SteDoCo eindelijk weer eens de volle mep. Van hekkensluiter Ter Leede werd met 3-0 gewonnen. De doelpuntenmakers waren voor rust Steven Edwards en Joran Schröder. In de slotfase doelpuntte Mitchell de Zwart.

"Dit was nodig", oordeelde SteDoCo-trainer Rick Adjei na afloop. "Deze overwinning waren we aan onze stand verplicht. Maar het vertoonde spel was heel matig en zeker niet groots. Misschien zat er wat spanning op."

Na een stief kwartiertje kwam de thuisploeg op voorsprong. Enkele kansen om verder afstand te nemen bleven onbenut. Pas tien minuten voor het rustsignaal verdubbelde aanvoerder Schröder de marge. In de tweede helft, windje tegen, hanteerden de Sassenheimers vaak de lange bal. Een daarvan leverde voor de gasten een, onterechte, penalty op. Maar doelman Maarten de Fockert wist de aansluittreffer te voorkomen.
"Het enige wapenfeit van Ter Leede, maar gelukkig bleef ons die 2-1 bespaard. Want dan had het nog een vervelend slot kunnen worden", aldus Adjei. Vervolgens verzuimden zijn pupillen om de wedstrijd te beslissen, pas in minuut 90 kwam de 3-0 op het scorebord te staan.