Agrarisch Vrouwensymposium

giessenburg • De Agrarische Vrouwencommissie verzorgt 4 oktober een ontmoetingsdag voor Passagevrouwen en andere belangstellenden uit de regio. Voorheen werd deze ontmoetingsdag gehouden op de eerste dinsdag van februari. Het vrouwensymposium vindt plaats in De Til te Giessenburg. 

Na de opening komt SchuldHulpMaatje uit Vijfheerenlanden vertellen over hun werk en visie. Alles wat zij doen is erop gericht om mensen met (dreigende) schulden vroegtijdig te bereiken en hulp te bieden. Bij de lunch is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Tijdens het middagprogramma komt de Stadsherder uit Rotterdam vertellen over zijn werkzaamheden. 

De zaal is om 9.00 uur open, de dag begint om 10.00 uur. De kosten voor deze dag zijn 25 euro, betalen bij binnenkomst. Opgeven kan bij Wil Versluis (0183-601515) of Lies Bassa (bassajle5@gmail.com).


Inleveren kleding 2de Kans Beurs Bles

bleskensgraaf • Voor de 2de Kans Beurs Bles op vrijdag 7 oktober kan tot en met 3 oktober kleding worden ingeleverd. Het gaat daarbij om kinderkleren vanaf maat 86, dameskleding in alle maten en jongenskleding tot en met maat S. Van de opbrengst gaat vijftig procent naar de inbrengers en vijftig procent naar een goed doel. Inleveren kan bij Nelie Wemmers, Kerkstraat 32, 06-53662981; Pieta van der Vorm, Zwaluwstraat 30, 06-20584626; Marleen Vergunst, Burgemeester Viezeestraat 9, 06-25043172. Meer informatie: 2dekansbeursbles@gmail.com.. 


Kerstprojectkoor start repetities

wijngaarden • Het Projectkoor onder leiding van Matthijs Hoogendijk gaat weer oefenen voor drie Kerstconcerten (Nieuw-Lekkerland, Nieuwendijk en Wijngaarden). Iedereen vanaf 15 jaar kan meezingen. De kosten zijn 35 euro. Hiervoor krijgt men stemscholing, een boekje met bladmuziek en ingezongen oefenbestanden. 

Er wordt op zondag afwisselend na de ochtend- of avonddienst geoefend in dekerk van Wijngaarden. De eerste repetitie is zondag 16 oktober om 20.15 uur. Het koorrepertoire bestaat uit hedendaagse, symfonische gospel- en aanbiddingsmuziek. Tijdens de concerten wordt de koor- en samenzang muzikaal begeleid door een orkest met musici uit de regio. Aanmelden kan tot 9 oktober via projecten@stichtingmph.nl. Info: www.stichtingmph.nl.


Start Merwefilmers 

schelluinen • Na de zomerstop is het seizoen van Film- en Fotoclub De Merwefilmers gestart. Elke dinsdag is er clubavond voor de filmers. Op de oneven donderdagen voor de fotografen. Op een groot projectiescherm wordt elkaars werk bekeken en in groepsverband besproken. Ook worden sprekers uitgenodigd. Er worden geen eisen gesteld aan camera of verdere uitrusting. De leden komen samen in het clubhuis aan de Sportlaan 1 in Schelluinen. Info: www.demerwefilmers.nl