VVAC wint ook derde bekerwedstrijd

noordeloos • Met drie bekerzeges in de poulefase plaatste VVAC zich voor de eerste bekerronde. 

Toch was openingsfase tegen SV Noordeloos niet al te best. Ondanks de 2-4 overwinning was trainer Maarten de Bruijne -opnieuw- niet tevreden. “Het was weer niet goed vandaag. We keken dan ook terecht na een halfuurtje tegen een 1-0 achterstand aan. Overigens had het met groots gemak ook 0-2 voor ons kunnen zijn. Eigenlijk hebben we maar twintig minuten goed gevoetbald, tien minuten voor en tien na rust”, analyseerde De Bruijne. In ieder geval genoeg voor de overwinning, die volgende week een vervolg moet krijgen bij de zware seizoensopening tegen De Alblas. 

Collega-trainer Hans Duijzer, die vijf basisspelers moest missen, was wel in zijn hum. “We hebben heel goed in de organisatie gespeeld, met centraal achterin de weer teruggekeerde routinier Art Kruis. Een welkome versterking voor mijn hardwerkende ploeg. Een leuke bijkomstigheid was verder dat Patrick Slijkoort de 1-0 maakte en daarmee werd het nieuwe scorebord officieel in gebruik genomen.”

Na de 1-0 stelden de Ottolanders via Bart Koomans, Wilco Slob, Joran Houweling en Christiaan Leeuwis orde op zaken. Het slotakkoord was voor Art Kruis, die fraai de stand iets draaglijker wist te maken.


Knappe zege Peursum bij derdeklasser Sleeuwijk

sleeuwijk • Op sportpark De Roef was Peursum voormalig tweedeklaseer Sleeuwijk knap de baas. De 1-4 eindstand liet daar geen enkele twijfel over bestaan. “Eens te meer blijkt dat wij tegen voetballende ploegen uitstekend kunnen spelen”, zag Peursum-oefenmeester Hans Harmans na afloop. “We hebben goed gevoetbald en ook verdiend gewonnen. Een goede generale voor volgende week, als we starten voor de competitie tegen ASH. Op gras en tegen een volkomen andere tegenstander.” Voor de Giessenburgers wisten Rody Korevaar (voor rust) en Dennis Boer en Jurre Noomen (2x) het net te vinden. Poulewinnaar werd VVAC en dus gaat bij Peursum de focus op de competitie.


SV Meerkerk bekert verder na winst in en tegen Asperen

meerkerk • Een uiterst in zijn nopjes zijnde trainer Gert-Jan Koekkoek zag SV Meerkerk simpel, met 0-2 misschien te mager, winnen van Asperen. "Deze wedstrijd komt in mijn top-3 als trainer van Meerkerk. Uiterst gedisciplineerd is het uitgezette plan fantastisch uitgevoerd. Hier werken we al vanaf het begin van de voorbereiding aan en ik zag nu resultaten”, aldus Koekkoek. "We hadden verder kunnen uitlopen, maar daarover wil ik nu niet zeuren. Asperen heeft geen kans gehad en wij wisten via Daan van der Leun en Bart de Bruin de zege veilig te stellen. De focus lag vandaag niet op het behalen van de volgende bekerronde, maar het is wel een fijne bijkomstigheid.”