Arkel naar volgende ronde na 4-1 zege

arkel • Het bekertreffen tussen Arkel en Unitas ging duidelijk ergens om. De Gorcumers hadden genoeg aan een gelijkspel, maar moesten na 90 minuten hun meerdere erkennen in het een klasse hoger acterende Arkel.

Halverwege waren beide withemden nog in evenwicht. Voor de thuisploeg scoorde Dylan Verschoor. Na de thee zette de thuisploeg een tandje bij en liep het elftal van trainer Leon Elands door doelpunten van weer Dylan Verschoor, Jesse Hoogenwoning en Jordi van Mill uit naar een ruime 4-1 zege. Meer dan genoeg voor het bereiken van de volgende ronde. "Je wil altijd door in de beker, maar dat was vandaag niet ons belangrijkste doel. Ik zie de oefen- en bekerwedstrijden meer als mooie gelegenheden om conditioneel sterker te worden. Daarnaast geven we jonge jongens een kans in het eerste elftal. En dat is vandaag ook weer gelukt”, aldus Arkel-trainer Leon Elands.
Vanaf volgende week is het andere koek voor het naar de derde klasse gedegradeerde Arkel. "We gaan naar HSSC'61 en een week later komt Hardinxveld naar Schoonzigt. We moeten er bewust van zijn dat elke wedstrijd een finale is in de derde klasse.”