Schelluinen ondanks nederlaag verder

tilburg • Tegen de sterke eersteklasser ’t Zand kon Schelluinen het donderdagavond net niet bolwerken. In Tilburg was het jarige ’t Zand met 3-2 te sterk. 

“In de beginfase was het even wennen, maar we konden snel mee in het tempo van deze bijzonder aardig voetballende tegenstander”, aldus Schelluinen-coach Richard van Gils. Hij zag na tien minuten Jordi de Groot uit een mooie cornerbal van Pascal van Arkel de 0-1 scoren. Kort voor rust kwam gastheer ’t Zand op gelijke hoogte. Direct na de helftwisseling antwoordde Schelluinen met een fraai afstandsschot van aanvoerder Erik van Kerkhoven; 1-2. Door de vele wissels verloor Schelluinen in de slotfase grip op de wedstrijd.
"De organisatie verdween uit mijn ploeg en 't Zand boog de achterstand om in een 3-2 voorsprong. Tevergeefs probeerden we nog wel de gelijkmaker te forceren. Maar helaas lukte dat niet”, sipte Van Gils. Ontevreden was de Oosterhouter niet, temeer daar Schelluinen verder bekert. "In de bekerwedstrijden hebben we flinke stappen gemaakt. Vanavond hebben we een hele fase goed gevoetbald en dat deden we ook in de andere wedstrijden tegen zaterdageersteklasser Almkerk (gelijkspel) en zondagtweedeklasser Rijen (winst). Dat moet ook wel, want volgende week spelen we onze eerste competitiewedstrijd tegen EBOH.”