• Diana Vlot, Stefan v.d. Weide en Marije v.d. Berg.
• Diana Vlot, Stefan v.d. Weide en Marije v.d. Berg. Foto: Aangeleverd

Vijfde editie van de Polderrun

BLESKENSGRAAF • De vijfde editie plaats van de Polderrun staat zaterdag 1 oktober op de agenda.

Dat is een sponsortocht in de Bleskensgraafse polder waarbij deelnemers zich voor verschillende afstanden in kunnen schrijven. Zo kan men zes kilometer wandelen of een afstand hardlopen van zes, negen of twaalf kilometer.

Dit jaar wordt er met de sponsortocht geld ingezameld voor het studiefonds van de organisatie Hart voor Albanië. Vanuit het studiefonds kunnen jongeren na het afronden van de middelbare school doorstromen naar een beroepsopleiding of een universitaire studie. "Op deze manier wordt de cirkel van armoede doorbroken en kunnen de jongeren, na het afronden van hun studie, bijdragen aan de opbouw van het land", stellen de organisatoren, Diana Vlot, Stefan van der Weide en Marije van den Berg .

Om deel te kunnen nemen aan de Polderrun is het van belang jezelf vooraf aan te melden via de website van de Polderrun. De bijdrage van vijftien euro kan bij de registratie op de dag zelf voldaan worden. De volledige opbrengst komt ten goede aan het studiefonds. Deelnemers kunnen zich tussen 08.45 en 09.15 uur registreren in zalencentrum De Spil, waarna de prestatieloop vanaf 09.30 uur begint vanaf het startpunt op Meulenbroek 13. Voor meer informatie en aanmelden: www.polderrun.nl.