• SV Noordeloos - Groot-Ammers eindigde in 1-1.
• SV Noordeloos - Groot-Ammers eindigde in 1-1. Foto: Geurt Mouthaan

SV Noordeloos houdt Groot-Ammers weer in bedwang

noordeloos • Onder vochtige omstandigheden kreeg de derby tussen SV Noordeloos en Groot-Ammers geen winnaar. Op het natte kunstgras bleven beide regioploegen steken op 1-1. Een stand die halverwege al was bereikt. Andermaal bleek Noordeloos dus een lastig te bespelen tegenstander voor de geelzwarten.

Met minuut 1 op de klok opende Luuk Kuylenburg voor de gasten de score. Een vrije bal van Arvin Vink belandde op de schoen van de Ammerse nummer 10. De inzet was houdbaar, maar de jonge doelman Jonathan McDaniel liet de bal door zijn handschoenen glippen. Zijn enige foutje, maar op het scorebord stond wel 0-1. "Dat was wel lekker en dat gaf ook gelijk vertrouwen. Helaas gingen we te snel de lange bal hanteren en kwamen zij vlot op 1-1", zag Kuylenburg, die in de tweede helft door een geblesseerde medespeler noodgedwongen een linie terugzakte. Dat deed de ploeg van het technische duo Nico Ansink en Ruud Ouweneel, waar trainer Bertus van Schaik wegens Covid ontbrak, geen goed.
Groot-Ammers had in de aantrekkelijke eerste helft weliswaar het beste van het spel, maar de betere kansjes waren voor de thuisploeg. Na het rake antwoord van Patrick Slijkoort, die een prima pass van Robin van der Graaf feilloos afrondde, was met name Arie van Steenis dichtbij de 2-1. Die viel aan de andere kant ook niet, toen kort voor rust Hassan Abdirahim wel knap kapte en draaide, maar zijn mooie actie geen vervolg wist te geven. Voor open doel trapte hij de bal via de buitenkant van de paal naast.

Na de thee was er weinig meer te beleven. Het hoge tempo en het veel te lange speelveld speelden de spelers parten. In de slotfase was Groot-Ammers tevreden met een puntje, gastheer Noordeloos niet. Met maar liefst zeven hoekschoppen hoopte de thuisploeg op meer. Maar de pas 16-jarige Nick Schrijvers hield zijn doel knap schoon. "Het opportunisme was groot in de slotfase. Jammer dat we het wapen van de goede corners van Art Kruis, maar ook de snelheid voorin niet goed hebben weten uit te nutten", sipte SV Noordeloos-trainer Hans Duijzer na afloop. "Maar deze wedstrijd biedt mij voldoende perspectief voor de toekomst."

Nico Ansink knikte. "Respect voor onze tegenstander. We zaten na de vroege goal van Luuk in de zetel, maar daar waren we zo weer uit en met hun lepe spits had Noordeloos een sterke troef in handen."