De Zwerver zit ondanks flinke nederlaag niet bij de pakken neer

kinderdijk • De Zwerver leed een verdiende maar geflatteerde 1-5 nederlaag tegen Brielle. “We hebben duidelijk één van de betere tegenstanders in deze klasse getroffen”, sprak trainer Joery van der Waal na afloop.  Het stond nog voor rust 0-3. Het was Glenn Weijts die vlak voor rust die de 1-3 ruststand kon scoren. Na rust was het De Zwerver dat aanzette en de aansluitingstreffer hing in de lucht. Niets bleek minder waar; het was Brielle dat de stand in 1-4 veranderde. Met nog wat kansen over en weer was het de equipe van Gijs Zwaan die de eindstand van 1-5 kon bijschrijven.  Van der Waal gaf aan uiteraard niet bij de pakken neer te gaan zitten. “Maar in de eerste klasse lopen er zeer gedegen tegenstanders rond waar we ons goed moeten tegen wapenen.”

Pikstart Nieuw-Lekkerland

oostkapelle • Nieuw Lekkerland had voor de seizoensopening een verre uitwedstrijd tegen SVOD'22 in de planning staan. De eersteklasser schoot uitstekend uit de startblokken (0-3). De equipe van Bert Buizert kon op basis van de bekerresultaten met veel vertrouwen afreizen. Nieuw Lekkerland had vrij kort na de start de 0-1 al in de touwen hangen. Na een goede combinatie was het Glenn de Jong die wist te scoren. In het verloop van de eerste helft golfde het spelbeeld op en neer en bleek de 0-1 ook de ruststand te zijn. Na een redelijk gelijkopgaande strijd in de tweede helft was het Sven Schilders die de 0-2 wist te scoren. Het verzet bij SVOD'22 leek gebroken en na de 0-3 van Tim van der Zee op aangeven van Beau Blinker was de wedstrijd gespeeld. Nieuw-Lekkerland, dat een stuk slagvaardiger was dan de opponent, kon de welverdiende driepunter mee naar huis nemen.