Historische zege Streefkerk

streefkerk • De mannen van trainer Pieter Lagendijk kenden bij hun debuut in de tweede klasse een wereldstart. Want zo mag de 3-2 overwinning op Wilhelmina'26, al jaren actief op dat niveau, wel worden betiteld.

"We hebben de eerste polonaise al gelopen", grapte Lagendijk. "Een volkomen terechte overwinning ook. We hebben veel kansen gecreëerd en er te weinig benut. In de eerste helft speelden we zeker 70% op hun helft. Door goals van Joël Baas en Emilio Prins gingen we met een 2-1 voorsprong de rust in", aldus Lagendijk. Kort na rust maakte zijn ingevallen broertje Thomas de 3-1 en leek de wedstrijd gespeeld. "Maar we stonden te slapen en de aansluittreffer lag in ons doel. Dat was in minuut 88 en toen werd het nog even zenuwpezen."


Schelluinen onderuit tegen EBOH

dordrecht • Aanvankelijk kon Schelluinen redelijk meekomen tegen EBOH. Maar uiteindelijk keerden de blauwwitten met een best wel stevige 4-1 nederlaag terug naar de Alblasserwaard.

"Na een snelle achterstand trok Diego Kemp de stand na een kwartier weer gelijk. Vervolgens kenden we een goede periode en kwamen we beter in ons spel. Jammer was de 2-1 net voor rust", vond Schelluinen-trainer Richard van Gils. "Een al of niet onterechte, maar wel benutte penalty, en een tweede gele kaart voor Pascal van Delden waren voor mijn ploeg de genadeklap. De latere tegengoal was voor de statistieken."


Peursum heeft moeite op knollentuin

hellouw • ASH en Peursum kwamen op een bijzonder slecht bijveld niet verder dan een 1-1 remise. "Onze eerste wedstrijd na de vakantie op gewoon gras, maar op deze knollentuin was het simpelweg niet te doen. Door de regenval eindigden we op een compleet zwart veld", baalde Peursum-trainer Hans Harmans na afloop. "De keepers waren de grote uitblinkers, gelukkig hebben we door een goal van mijn aanvoerder Twan Romeijn er toch nog een puntje uitgesleept."


Loting districtsbeker Zuid I volgende week

regio • Voor de eerste ronde van de districtsbeker Zuid I wordt naar verwachting volgende week geloot. Dat heeft de KNVB op Twitter gemeld naar aanleiding van een vraag van SVW. Een exacte datum wordt niet aangegeven.


Kozakken Boys-Vitesse op 19 oktober

werkendam • Kozakken Boys-Vitesse, in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker, zal worden gespeeld op woensdag 19 oktober. De aftrap op sportpark De Zwaaier is om 20:00 uur. Kozakken Boys komt binnenkort met meer informatie over de kaartverkoop.