Gemeente scheldt huurbetalingen Overstap kwijt

brandwijk • De gebruikers van verenigingsgebouw De Overstap in Brandwijk hoeven van de uitgestelde huurbetalingen van 15 maart 2020 tot en met 23 maart 2022 veertig procent te betalen aan de gemeente Molenlanden. Het college besloot afgelopen week zestig procent van deze openstaande betalingen kwijt te schelden. De huurbetaling was uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Het gaat hierbij om een bedrag van bijna 24.000 euro. 


Start verkoop deel Langerak-Zuid

langerak • Begin oktober gaat een deel van de nieuw te bouwen woningen in Langerak-Zuid van start. Het gaat daarbij om 29 woningen: een mix van rij- en hoekwoningen, tweekappers, vrijstaande woningen en seniorenwoningen. 'Bij een voorspoedige verkoop start de bouw dit najaar nog', laat wethouder Arco Bikker in een raadsinformatiebrief weten. 'In de tussentijd bereiden we de volgende fasen verder voor, zodat we in 2023 en 2024 weer verder kunnen bouwen.' Onderdeel van die volgende fasen is de realisatie van veertien sociale huurwoningen. Daarvoor heeft het gemeentebestuur bij de provincie aangeklopt voor een bijdrage uit de subsidieregeling 'Knelpuntenpot sociale huur en middenhuur'. 'Wij zijn verheugd u te kunnen meedelen dat deze subsidie (70.000 euro) is verleend. Met dit geld dichten we de vermindering van opbrengst aan grondverkoop aan de corporatie.'


Open dag Hospice Gorinchem

gorinchem • Hospice Gorinchem, gevestigd aan de Haarstraat 29, houdt zaterdag 8 oktober van 10.00 uur tot 15.00 uur een open dag. Directeur Majolijn Mutters is blij dat ze na twee coronajaren eindelijk weer eens de deuren open kan zetten van dit ‘Bijna Thuis Huis' voor geïnteresseerden en nieuwe vrijwilligers.