Computercursus in Nieuw-Lekkerland

nieuw-lekkerland • Docenten van Seniorweb verzorgen in het najaar computercursussen in 't Waellant te Nieuw-Lekkerland. Ook een Whatsapp-training, voor Android en Iphone, is mogelijk. Er is geen leeftijdslimiet. Aanmelden kan bij het meldpunt van de L. & N. Smit's Stichting, 0184-689360.


Boekenactie bij Bobshop

molenaarsgraaf • Kringloopwinkel De Bobshop in Molenaarsgraaf houdt de komende tijd in verband met de verplaatsing van de boekenafdeling een boekenactie. Twee boeken halen, betekent één boek betalen (de hoogste prijs). De netto opbrengst van de actie is voor een goed doel. 

Het geld gaat naar het verlenen van noodhulp aan het door overstromingen getroffen Pakistan en seniorenclub Met elkaar Voor Elkaar in Brandwijk. De Bobshop is te vinden aan de Dorpsstraat 5, in winkelcentrum De Molenwaard.


Taxatie Kringloop-winkel Graafstroom

goudriaan • In het kader van de jaarlijkse Nationale Kringloopdag komt zaterdag 1 oktober bij Kringloopwinkel Graafstroom in Goudriaan Dirkje Aslander vanaf 13.30 uur langs om antiek en curiosa te taxeren. De winkel is extra lang open, van 10.00 tot 16.30 uur. Voor alle klanten is er koffie, thee en fris met wat lekkers en er is een boekenmarkt. 

Er zal ook een goede doelenboom in de kringloopwinkel staan. Hier kunnen klanten voor een persoon, stichting, vereniging een geldbedrag of een wens aanvragen. Hieruit zullen enkele doelen gekozen worden waarvan de wens in vervulling gaat.


Open dag bij dierenasiel

gorinchem • Stichting Dierenasiel Gorinchem houdt zaterdag 1 oktober tussen 10.30 en 16.00 uur is de open dag. Tijdens deze dag zullen de asielhonden aan het publiek voorgesteld worden. Met de rondleidingen laten de medewerkers zien wat er allemaal gedaan wordt op een dag. Daarnaast worden de honden Senioren Kamers, het nieuwe knaagdierenverblijf en de afdaken op de zandweides officieel. 


Oud papier

bleskensgraaf • In Bleskensgraaf wordt vrijdag 30 september het oud papier opgehaald.


Hsv 't Stekelbaarsje

arkel • Aan de jaarlijkse trio-wedstrijd van hsv Het Stekelbaarsje namen zondag 34 vissers deel. Zij werden door loting aan elkaar gekoppeld. Er waren eerste plaatsen voor Herman Hoeke (16.286 gram), Patrick Grootveld (8404 gram), Gijs Verhoef (2667 gram) en Paul Stasse (3528 gram). Nico Schoonhoven (10.076 gram), Elvira Thur (1409 gram), Toon de Wit (2371 gram) en Arie Donker (1278 gram) lieten een tweede plaats noteren.