Dronken chauffeur raakt te water

groot-ammers • Mede onder invloed van alcohol raakte de bestuurder van een busje langs de Peppelweg in Groot-Ammers in de nacht van zaterdag op zondag te water.

Volgens de politie wilde hij keren op de weg, miste de oprit, maar niet de sloot. “Dat kwam niet alleen doordat het erg donker was maar ook omdat hij onder invloed was van alcohol”, aldus de politie. Een hulpvaardige boer trok het busje er uit met de tractor. Uit het onderzoek van de politie bleek dat de chauffeur zoveel gedronken had dat hij zijn rijbewijs op het politiebureau in Bleskensgraaf mocht achterlaten.

“Elke dag en nacht zien we mensen die het niet kunnen laten om met een drankje of drugs op toch te gaan rijden. De gevolgen zijn vaak niet te overzien en voor spijt is het achteraf te laat”, meldt de politie op Instagram. “Rijontzeggingen van bijna een jaar, boetes van 1000 euro of meer en een verplichte cursus van rond de 1200 euro zijn kosten waar je niet blij van wordt.” 


Statenlid Maurits de Haan neemt na twee termijnen afscheid

sliedrecht • Onlangs maakte het CDA Zuid-Holland zijn concept-kandidatenlijst voor de komende Provinciale Statenverkiezingen bekend. De naam van Maurits de Haan ontbrak. Na twee termijnen in de provincie neemt hij afscheid van de provinciale politiek.

De Sliedrechter zette zich sinds 2015 in voor de Staten. "Vanaf het begin wilde ik de provincie dichterbij de inwoners brengen,” legt De Haan uit. "Dit is zeker in de eerste periode gelukt. Ik heb veel contacten kunnen leggen en ben zo een aanspreekpunt geworden voor de regio. Maar door corona zijn veel netwerken toch wel enigszins verwaterd. Het wederopbouwen daarvan kost veel tijd en energie.”

En: "Het werk voor Provinciale Staten is pittig in combinatie met een fulltimebaan en een gezin."