Afbeelding

Enquête: inwoners Langerak en Nieuwpoort willen skeelerbaan en groenspeeltuin

Algemeen

NIEUWPOORT • Tijdens het laatste Food Truck festival heeft de Stichting Vestingstad Nieuwpoort samen met de Klankbordgroep bewoners een enquête afgenomen met een aantal vragen. Eén van de vragen was hoe de inwoners het Schootsveld ingericht wilden hebben. Ruim honderd inwoners uit Langerak en Nieuwpoort hebben de enquête ingevuld en waren duidelijk. Op de reeds aanwezige landijsbaan diende een skeelerbaan te komen zodat deze ook in de zomer gebruikt kon worden. Daarnaast wilde men een invulling voor jeugd en ‘groene’ elementen. Hierbij werden groene speeltuin en een schaapskooi veel genoemd.

Een van de andere vragen ging over de oplossing voor het parkeerprobleem bij evenementen. Binnen de vesting zijn daar geen oplossingen voor te vinden. Ruim 60 procent van de ondervraagden gaf aan de oplossing te zien aan de Oostzijde van de vesting.

De Stichting Vestingstad Nieuwpoort en de klankbordgroep willen graag in gesprek met het bestuur van de gemeente om samen op te trekken met het vaststellen van een visie op de toekomstige invulling van het Schootsveld.